Dator > flash-enhet tips & tricks

 • flash-enhet tips & tricks


 • USB-minnen, även känd som USB-minnen, hårddiskar penna och kör hopp, är små bärbara lagringsmedier som kan ansluta direkt en USB-port på en dator. Den universella USB-portar i datorer i kombination med extrem bärbarhet av en flash-enhet göra dem till ett praktiskt verktyg för att genomföra ett brett utbud av enkla arbetsuppgifter.

  Nyckelring

  En flash-enheten inte gör någon nytta om du inte har den med dig när du behöver det. De flesta flashminnen är mindre än ett tuggummi och liknar till storleken av en nyckelbricka eller en stor bil nyckel. Bära din USB-minne på nyckelknippan kommer att se till att du har lätt tillgång till den närhelst du behöver det.

  Bootbar Drives

  I likhet med disketter och CD-skivor kan flashdiskar göras till startbart enheter som BIOS kommer att starta från i stället för att starta din vanliga operativsystem. För att skapa en startbar flash-enhet, helt enkelt ladda ner en bootbar program eller operativsystem gjorda för USB-minnen eller disketter och kopiera den till flash-enhet. Om du sätter in flash-enheten i en dators USB-port och sedan starta upp det, är det att starta upp från USB-enheten så länge som datorn förmåga att USB-enhet uppstart (Vissa datorer, framför allt äldre datorer kan inte ha denna funktion. ) .

  Portable Media Player

  En annan bra användning för ett USB-minne är att använda den för att bära alla dina favorit program eller mediafiler med dig så att du har tillgång till dem oavsett vilken dator du använder. Till exempel kan du spara en kopia av Windows Media Player till en flash-enhet tillsammans med alla dina favorit MP3-låtar, så att du kan lyssna på din musik på vilken dator genom att installera Media Player om det behövs och sedan ladda låtarna till den. Flash-enheter är också bra för lagring av verktygsprogram, såsom installatörer på din favorit antivirusprogram, anti-malware skannrar och webbläsare.

  ReadyBoost

  ReadyBoost är en funktion som ingår i Microsofts Vista-operativsystem som gör att du att använda ett USB-minne för att hjälpa datorns minne genom att lägga till ytterligare kortsiktiga data lagringsutrymme. Detta kan potentiellt förbättra datorns prestanda. För att använda ReadyBoost, sätt in en flash-enhet och klicka på "Starta", "datorn" högerklicka på enheten i listan, klicka på "Egenskaper" klicka på "ReadyBoost"-fliken och välj "Använd den här enheten" och klickar "Verkställ. "Du kan använda reglaget för att justera storleken på flash-enheten minne som är reserverat för ReadyBoost.


Previous:nothing Next:hur till vända på en trådlös anslutning i en Toshiba A205

Relaterade artiklar


 • USB-minne vs hårddisk lagring
 • hur man skriver ut rätt färger med Adobe Photoshop
 • HIPAA krav systemloggar
 • hur till vända på en trådlös anslutning i en Toshiba A205
 • hur man fixar ekot ljud på en dator
 • hur man byter DVD på en Compaq nx9010
 • hur man byter en DVD-enhet på en Mac G4 spegel dörr
 • hur man kopplar en ipod
 • hur man ska utföra det ultimata April Fools Day upptåg
 • hur man ansluter en Dell-dator monitor till en TV med Comcast