Dator > Compaq Evo diagnostiska ljus kod felsökning

 • Compaq Evo diagnostiska ljus kod felsökning


 • Under många år var Evo linje Compaq stationära datorer ett populärt val för både hemmet och på arbetet, och många av dessa arbetshäst datorer är fortfarande i bruk. Medan dessa datorer oftast fungerar mycket bra, är det fortfarande viktigt för alla Evo användare att ha vissa grundläggande felsökning färdigheter i bagaget. När Evo inte fungerar normalt, är det första stället att leta på framsidan av maskinen. Det är där du hittar tänds, och dessa tänds kan berätta en hel del om vad som pågår inuti datorn.

  Du behöver:
  Computer
  . Burk med tryckluft.
  Små dammsugare.

  röda blinkande ljus


  1.
  Titta på framsidan av din Compaq Evo för indikatorn tänds. Om du ser en röd blinkande ljus som blinkar två gånger, det är en indikator på en hög värme skick inuti maskinen.
  2.
  Kontrollera att ventilerna på framsidan, sidan och baksidan av Compaq Evo. Om någon av ventilerna är blockerade av papper eller andra föremål, ta bort dessa poster och driva datorn igen. Om lampan fortsätter att blinka, ta bort datorkåpan och kontrollera fläkten kylfläns.
  3.
  Ta bort datorkåpan genom att dra upp om fallet frigöringsspaken och skjuta fall täcka bort från maskinen. Slå på datorn med locket bort och titta på fläkten. Om fläkten inte snurra, stänga av datorn och kontrollera kabeln kör till fläkten. Se till att kabeln sitter ordentligt fast och slå sedan på datorn igen. Om fläkten fortfarande inte snurrar, kan det vara defekt. Om du märker en ackumulation av småpartiklar i enheten, använd en burk med tryckluft eller en liten dator vakuum att ta bort skräpet. En ansamling av damm kan orsaka Evo att köra varm och stänga oväntat.
  4.
  Titta på LED-lampor på framsidan av datorn igen. Om dessa lampor inte blinkar men datorn fortfarande inte slås på, håll strömbrytaren intryckt i fyra sekunder och titta för LED-ljus. Om det blir grönt men datorn inte startar, kontrollera spänningsregulator på baksidan av enheten och kontrollera att den är riktig för din region.

  Fem Blixtar, fem ljudsignaler


  1.
  Kontrollera minnesmodulerna om LED-lampan på din Compaq Evo blinkar fem gånger och piper fem gånger. Denna kod är en indikation på att en eller flera av minnesmodulerna kan vara dålig.
  2.
  Lossa fästskruvarna på baksidan av datorns hölje och dra ärendet frigöringsspaken att ta bort datorns lock. Ta bort minnesmodulerna och återställ knappen för dem.
  3.
  Ström på datorn och titta på ljusen. Om den röda lampan blinkar fortfarande fem gånger och du hör fem ljudsignaler stänger du av datorn och dra varje minnesmodul i taget. Starta om datorn efter varje modul har tagits bort-detta är det bästa sättet att isolera de dåliga modulen
  4
  tillbaka dåligt minne modulen och stäng datorns hölje. . . Starta om datorn och kontrollera att den fungerar normalt.

  Fast rött sken


  1.
  Titta på framsidan av datorn som du startar upp den. Om den röda lampan tänds och lyser stadigt är det en indikation på att processorn är antingen felaktig eller inte sitter ordentligt.
  2.
  Stäng ner datorn och ta bort nätsladden. Ta bort fästskruvarna på baksidan av datorn och dra ärendet frigöringsspaken att ta bort kåpan.
  3.
  Leta processorn och dra i fliken för att lossa den. Tryck processorn på plats igen och se fliken går ner för att låsa den på plats.
  4.
  Starta om datorn och titta på ljusen. Om den röda lyser fortfarande stadig, kommer processorn att behöva ersättas.

  Röda lampan blinkar Sex gånger


  1.
  Kontrollera grafikkort om den röda blinkar sex gånger när du startar datorn. Stäng ner din dator och ta bort nätsladden.
  2.
  Avlägsna fästskruvarna från baksidan av datorn och dra ärendet frigöringsspaken att ta bort datorns hölje. Leta reda på grafikkortet och ta bort skruven som håller den på plats.
  3.
  Dra grafikkortet utan facket och tryck den på plats igen. Sätt tillbaka skruven och förvandla din dator igen. Om den röda lampan fortsätter att blinka, är videon kortet felaktigt och kommer att behöva ersättas.


Previous:nothing Next:hur man ser på varje bild datorn har sett

Relaterade artiklar


 • Felsökning fel disk boot
 • hur att sälja datorn styrelser
 • hur man fixar döda laptop batterier
 • hur man fyller en Canon bläckstråleskrivare
 • hur man läser en mac disken på en dator
 • hur man fyller dell skrivare bläckpatroner
 • hur man skapar en skrivardrivrutin
 • Hur stänger man upp volymen på en laptop?
 • vad är en seriell skrivare?
 • HP Inkjet installationsproblem