Dator > USB-sladd typer

 • USB-sladd typer


 • USB står för Universal Serial Bus och är en typ av port vilket digitala kameror, kringutrustning till datorer och andra elektroniska enheter ansluts till en dator. Enligt teknik hemsida Webopedia. com, USB-portar är en vanlig ingå i de flesta datorer, både stationära och bärbara datorer. Det finns några olika typer av USB-ackord du ska vara medveten om att se till att du köper den rätta.

  USB 2. 0

  USB 2. 0 infördes 2002 och har dataöverföringshastigheter 40 gånger snabbare än USB 1. 1, på 480 Mbps. Enligt Webopedia. com gjorde detta snabbare hastighet USB en populär anslutningsmetod av många enheter som digitalkameror, flash-minnen och trådlösa nätverkskort. USB tillåter flera enheter köras samtidigt, förutsatt att datorn har flera USB-portar. De flesta datorer som gjorts från 2003 till 2010 stöd för USB 2. 0.

  USB A och USB B

  USB A och USB B hänvisar till de två vanligaste anslutningstyper i samband med USB-format. Den första, USB A, kallas värd-eller nedströms anslutare och är den rektangulära USB-kontakt som vanligen ansluts till datorn. USB-B är en mer rektangulär form med de två översta kanterna något böjd inåt. USB B ansluter vanligtvis till enheter som skrivare eller andra större föremål som stöder USB-anslutning. Är

  Mini B och Mini A

  Mini B och Mini A stöds av USB 2. 0 men inte äldre 1,0 eller 1,1 format. Dessa anslutningar har skapats för att mindre enheter som mobiltelefoner och kameror för att koppla in datorer via en USB-anslutning. Mini A används ofta för USB OTG (On the Go) enheter, där enheten ansluts direkt till en annan enhet istället för en dator. Ett exempel på denna typ av anslutning skulle vara att ansluta din digitalkamera till skrivaren med en USB-B /Mini-A-kabeln.

  Wireless USB

  Wireless USB är en teknik introducerades till allmänheten i mitten av 2005. Enligt Webopedia. com var trådlös USB utformad för att möta den växande efterfrågan på trådlös uppkoppling av enheter som använder USB-anslutningar. Detta format använder olika tekniker som Bluetooth och radio frekvens, för att utföra samma arbetsuppgifter som traditionellt USB sladdar. Denna teknik har lett till sådana anordningar som trådlösa möss och tangentbord.

  USB 3. 0

  Enligt teknik hemsida PCWorld. com var USB 3. 0 släpptes i början av 2010. Enligt SuperSpeed USB, är denna teknik 10 gånger snabbare än dagens USB 2. 0-teknik. Med USB 3. 0 kan användare förvänta sig en maximal överföringshastighet på upp till 5 Gbps. En annan fördel med 3,0 är att den använder ungefär en tredjedel av den energi som USB 2. 0 använder.


Previous:hur man donera datorer i Minneapolis Next:hur ändrar cpu i en HP

Relaterade artiklar


 • typer av mobila datorutrustning
 • hur du uppdaterar drivrutiner för grafikkort
 • Felsökning ett amerikanskt
 • olika typer av marker databehandling
 • hur man installerar en DVD / CD brännare i en Toshiba Satellite A10
 • Duo-processor T9550 vs Duo-processor T9600
 • hur man använder Verizon Mobil Hotspot
 • Hur hjälper datorer företag?
 • hur man kopplar datorer med en USB-kabel
 • användningsområden för bärbara datorer