Dator > hur reparera den trasiga bildskärmen på en bärbar dator

 • hur reparera den trasiga bildskärmen på en bärbar dator


 • Reparera en trasig LCD-skärm på en bärbar dator innebär oftast ersätter skärmen helt och hållet eftersom få bärbara skärmar är ekonomiskt repareras så snart de är spruckna eller skärmen panelen har misslyckats. Lyckligtvis kan en bärbar monitor bytas ut för en ny enhet på ett sätt minuter

  Du behöver:.
  Phillips skruvmejsel


  1
  Bestäm exakt märke och modell på din bärbara dator. Vänd den bärbara datorn över och titta på tillverkarens etikett. Den fullständiga modellen bygger vanligen hittar du här.
  2.
  Conduct en online-sökning efter en ersättare skärm för din bärbara dator med detta full märke och modell nummer. "Nära nog" kommer inte att fungera: du måste hitta den exakta skärm eller LCD "kit" betydde för din bärbara dator. Leta efter en ny eller "testat bra" används skärmen som levereras komplett med locket ramen och gångjärnen, inte bara på LCD-panelen i sig. För den del när du tycker det.
  3.
  Reda på hur du tar bort LCD kit från just din bärbara dator. De flesta större varumärke bärbara modeller stöds med information så här på Internet. Ladda ner information, läs artiklar, eller titta på någon video tutorials hittar du innan du fortsätter.
  4.
  Koppla din bärbara dator och ta bort batteriet.
  5.

  Öppna din bärbara dator och position på LCD-skärmen hela vägen tillbaka, platt mot bordet. Följ tillverkarens instruktioner för att avslöja LCD-skärmen gångjärn. Screen gångjärn är ofta täckta med små plastbitar. Lossa skruvarna som håller gångjärnskåporna på plats.
  6.
  Ta bort den lilla skruvarna som håller LCD-panelen till den bärbara datorn basen.
  7.
  Följ tillverkarens instruktioner för att ta bort en tunn plast lucka, finns i området längs upp på tangentbordet, där LCD-monitorn ansluts till moderkortet.

  8.
  Koppla ur monitorn kabeln från moderkortet uttaget. Lyft kabeln ur någon "stoppa undan" kanaler.
  9.
  Lyft försiktigt eller ryck hela bildskärmen kit avstånd från datorn basen.
  10.

  ståndpunkt att ersätta LCD-kit är gångjärn så att de anpassas med gångjärnets skruvhålen på den bärbara datorn basen. Detta gångjärn anpassning måste vara identiska. Om det inte är, har du fel märke /modell av LCD-kit för den här bärbara datorn. Om gångjärnen inte rada upp korrekt, installera skruvarna.
  11.
  Mata monitorkabeln från nya LCD genom någon stoppa undan kanaler och anslut sedan monitorn i moderkortet uttaget. Lämna rensluckor öppna bara i fall krävs felsökning i nästa steg.
  12.
  Anslut din bärbara dator till strömkällan och starta upp den. Om allt är väl, bör du se BIOS flash skärmen eller Windows startar sekvensen visas på skärmen. Om inte, stänger av din bärbara datorn (genom att trycka på strömknappen i 8 sekunder) och koppla bort den från eluttaget. Felsök ditt arbete.
  13.
  Stäng av datorn när skärmen fungerar, och koppla bort strömförsörjningen. Installera om alla i panelen och gångjärnskåporna. Installera batteriet.

  Tips och varningar


 • "Notebook kirurgi" är alltid fylld av faror. Om du inte vet hur man gör något-för att du har hoppat över den instruktions steg-du permanent riskerar att skada den bärbara datorn med "gissa" hur man gör något. Improvisation är potentiellt farliga på detta område.

Previous:hur man donera datorer i Minneapolis Next:hur man sparar mappar på ett Memory Stick

Relaterade artiklar


 • Definitionen av en skivavbild
 • hur man använder en diskett för att starta en USB-enhet
 • hur man använder trådlösa skrivarservern utan en skrivare
 • hur man ansluter en strömbrytare
 • information om 2,2 Intel Pentium Dual-processor
 • hur man formaterar om en Compaq Presario sr1408 dator
 • CPU-användning definierade
 • hur man säkerställer att det dokumentskanning företaget du använder är det bästa för dina dokument
 • hur man fixar färgen på en datorskärm
 • hur man ansluter en dator till en TV med videokabel