Dator > information om 2,2 Intel Pentium Dual-processor

 • information om 2,2 Intel Pentium Dual-processor


 • Intel gjorde en 2,2-GHz dual core processor som kallas E2200. Den E2200 var avsedda för användning i stationära datorer, och har en traditionell Intel Pentium formfaktor. Det sSpec nummer för denna processorn, tryckt på processorn som visar processorns kapacitet, inbegripet de grundläggande fart, spänning, cache hastighet och andra funktioner, är SLA8X. Om din processor har det numret tryckt på toppen, är det en Intel Pentium Dual Core E2200

  CPU Speed

  CPU-hastighet av Intel Pentium Dual Core E2200 är 2. 2 GHz. Denna hastighet är klockan takt som instruktioner passerat genom processorkärnor. Med två kärnor, kan denna processor, i teorin, göra så många beräkningar som en enda processor som körs vid 4,4 GHz. Men många andra faktorer påverkar prestandan hos en CPU med två kärnor.

  Busshastighet

  En av de faktorer som påverkar prestanda i en CPU, speciellt en dual core CPU, är processorns busshastighet. Bussen hastighet styr hur snabbt instruktioner överförs till CPU från datorns RAM-minne (RAM). Ju snabbare busshastighet, desto snabbare instruktionerna flytta från minne till CPU för bearbetning. Bussen i Intel Pentium Dual Core E2200 är 800 MHz.

  Cache-storlek

  En andra faktor när dual core-processor prestanda är storleken på cacheminnet på processorn. Denna cache lagrar instruktioner skickas via bussen som de väntar på att skickas till CPU. Ju större cache, mer instruktioner som kan lagras i mycket hög hastighet minne för bearbetning. Intel E2200 har 1 MB cache. Cache i Intel Dual Core-processorer kallas L2-cache.

  Tillverkningsteknik

  Tillverkningsteknik i CPU tillverkning mäts i den minsta storlek som den integrerade kretsar (IC) tillverkning kan etch på kisel chip. Ju mindre de enskilda delarna kan tätare transistorerna vara förpackade på samma bit av kisel. Den E2200 var konstruerad med 65 nanometer (nm) teknik. Många nuvarande Intel Dual Core-processorer är gjorda med 45 nm-teknik.

  Termisk Specifikationer

  Som en CPU fungerar, instruktionerna och el färdas i höga klockfrekvenser genom kisel generera värme. Moderna processorer genererar så mycket värme att de ofta behöver en dedikerad fläkt för att kyla processorn. Intel Pentium Dual Core E2200 är utformad för att ha en maximal termisk överföring temperatur på 73,3 grader C.


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:Definitionen av eeprom

Relaterade artiklar


 • hur man bränner bilder på en DVD-R
 • hur man skriva snabbt på datorns tangentbord
 • Hur fungerar en dator skrivare arbete bläckpatron?
 • hjälp med Canon digitalkamera och Windows Vista
 • Hur berätta om data återhämtning från din dator är möjligt
 • hur man kan få min externa minne
 • Ta bort enhet D efter att ha gjort en återhämtning disk på vista
 • instruktioner om hur man bygger en pc
 • lägga till ett hi-omvandlaren USB Host till din dator
 • hur man kan återställa iTunes på Windows XP