Dator > Hur arbetar en diskett?

  • Hur arbetar en diskett?


  • Disketter är inte så mycket använt sedan införandet av CD, DVD och USB-enheter, men det finns vissa fall när en diskett kan inte ersättas. Trots att de var bland de första metoderna för överföring av data från en dator till en annan, gjorde disketter utvecklas inte mycket, och eftersom uppkomsten av den senaste diskett version 1999, de ganska mycket blev föråldrad

    Du behöver:.
    Windows XP, Vista eller 7.
    Dator med cd-enhet och USB-porten.

    Historia

    Disketter började användas på 1970-talet av IBM för att uppdatera mikrokoden eller använder diagnostiska verktyg. Först kom de i en 8-tums diskett med lagringskapacitet på ca 100 Kb. År 1976, 5,25 "var diskettenheter infördes genom Shugart Associates och 5,25" disketter tillverkades av Dysan Corporation. Med införandet av dubbel-sida skriver uppnådde de en kapacitet på 1,2 Mb.

    Under 1980 införde Sony 3,5 "diskettenhet och skiva, och även om många företag försökte konkurrera med det, de misslyckades. Så, kommer i en 3,5 "och erbjuder 1,44 MB lagringsutrymme, de disketter som infördes av Sony blev standard.

    Konstruktion

    En diskett är byggd av magnetiska skivan montör inuti en plastkåpa. På toppen, är den försedd med en metall täcker som glider över när diskett sätts in i enheten, som ger tillgång till den magnetiska skivan inuti. Dessutom har den en liten skåra i nedre högra hörnet, vilket gör det skrivskyddad.

    När de sätts i diskettenheten, även känd som FDD, en motor skulle snurra magnetiska skivan och två data huvuden skulle läsa och skriva data på skivan.

    Allmänt Använder

    Disketter var de första extern lagring alternativ. De har i huvudsak används för att lagra data, eller överföra data från en dator till en annan. Med införandet av CD-skivor och andra sätt att överföringen var att de används för service.

    Startbara skivor

    En av de största fördelarna med disketter var att de kunde ställas in som uppstart enheter. Det var ett stort plus över alla andra medier på den tiden, vilket gör dem nödvändiga för underhåll, uppdatering och operativsystem installationer.

    The End

    Man har gjort ansträngningar för att förbättra disketten teknik, kunde de inte hålla upp med den snabba utvecklingen av andra förvaring former, såsom CD, DVD, USB-minnen och disketter blev föråldrade.


Previous:hur man donera datorer i Minneapolis Next:hur du vill justera skrivaren på en HP 840C serie





Relaterade artiklar


  • hur du ställer in flera bildskärmar med vista
  • hur komma in i BIOS setup på en Compaq Armada E500 laptop
  • hur man rengör Skärm
  • instruktionerna för att installera en Epson Stylus CX5400 5.400 skrivare
  • hur man låsa upp USB-minnen
  • hur man byter ett grafikkort i en Dell OptiPlex skrivbord
  • hur man bygger en billig bärbar dator på nätet
  • hur man uppgraderar ett grafikkort för en slimline dator
  • Lägga till en PCI Express-kort
  • hur man installerar ett nätverkskort i en HP-skrivare 4p