Dator > olika typer av datorns RAM

 • olika typer av datorns RAM


 • Random Access Memory eller RAM, är en typ av digital minne som används i datorer för att lagra kortsiktiga information. Till skillnad från fasta lagringsenheter som hårddiskar, RAM-minneskretsar behåller endast data som är omedelbart relevant. RAM finns med olika dataöverföringshastigheter, mätt i megahertz. Snabbare hastigheter möjliggöra bättre datorns prestanda.

  SDRAM

  Synchronous Dynamic Random Access Memory, eller SDRAM för korta, är en typ av RAM som först introducerades 1993. Eftersom det är "synkron" SDRAM kan matcha sin kontroll hastigheten till systembussen på datorn. I princip innebär ger detta möjlighet SDRAM högre prestanda jämfört med icke-synkron minne.

  SDRAM kan köra i hastigheter upp till 133 megahertz. Den pålitliga prestandan på denna typ av RAM-minne har gjort det populärt i många datorer. Men så snabbare dator processorer och mer krävande applikationer som utvecklats, SDRAM blir mindre vanliga. Denna typ görs allt högre utsträckning ersätts av nyare format av minne som DDR och DDR.

  DDR

  Double Data Rate, eller DDR, är RAM som effektivt dubblerar datahastighet på normal SDRAM. Medan vanliga SDRAM överför data en gång under varje dator klockcykel, DDR överför information två gånger på samma tid. DDR utvecklades för att ge bättre prestanda under krävande program som spel och grafik bearbetning.

  DDR har en maximal hastighet på 200 megahertz. Det var först tillgänglig i 1996 som ett snabbare konkurrent till SDRAM, och förblev konsekvent populär i början av 2000-talet. DDR är fortfarande vanligt förekommande. Emellertid ha mer avancerade RAM typer sedan utvecklats för snabbare applikationer

  RDRAM

  Rambus Dynamic Random Access Memory, eller RDRAM, är en typ av RAM-minne utvecklat av Rambus Corp Frisläppandet av RDRAM under 1999 avancerade hastigheten på RAM-chips till 400 megahertz. Precis SDRAM är RDRAM typ synkron. Detta möjliggör bättre minne prestanda.

  Grund av den ökade hastigheten på RDRAM, producerar denna typ av minne en stor mängd värme under användning. För att leda bort höga temperaturer, de flesta RDRAM minneskretsar införliva kylflänsar i sin design. Detta bidrar till storleken och kostnaden för RDRAM. Trots detta har många datorsystem, inklusive Sony PlayStation 2 spelkonsol, använder denna typ av RAM-minne.

  DDR2

  Double Data Rate version två, eller DDR2, är en typ av RAM-minne utformad som en uppgradering till den ursprungliga DDR-minne paket. Den uppdaterade versionen fungerar på en hög frekvens och lägre spänning än den ursprungliga. Med dessa fördelar är DDR2 kan utveckla högre hastighet än dess föregångare.

  DDR2 först presenterades 2003. Denna typ av RAM-minne har en maximal hastighet på 266 megahertz, vilket är en ökning med 30 procent jämfört med standard DDR. Genom att använda lägre spänning, ger DDR2 för ökad energibesparing och bättre batteritid i enheter som bärbara datorer och handdatorer.


Previous:hur man donera datorer i Minneapolis Next:hur man använder en Pocket PC telefon som ett modem

Relaterade artiklar


 • saker du kan göra med en gammal laptop moderkort
 • hur man kan få en asus p4b266-C bios
 • hur du ändrar MHz för ditt RAM på bios
 • hur man installerar Toshiba Satellite 1715xcds RAM
 • Hur man monterar en fläkt inuti en datorväska
 • RAM-enhet information
 • Skillnaden mellan en hubb och en switch på en stjärna topologi nätverk
 • hur man använder ett annat tangentbord med en bärbar dator
 • Hur jag arbetar med bluetooth på en äldre Mac?
 • hp pavilion underhållning pc dv2000 funktioner