Dator > hur man bygger en egen kraftfull PC

 • hur man bygger en egen kraftfull PC


 • Bygga ditt eget kraftfulla PC kan vara en utmanande, givande och spara pengar venture. Önskan att bygga en kraftfull dator kan bero på många olika skäl. Kanske behöver du en dator för att spela de senaste spelen. Eller kanske du behöver en dator för att skapa komplex grafik eller göra videoredigering. Oavsett anledning, kan du bygga en dator på egen hand från grunden med rätt verktyg, delar och undervisning. Processen kan ta ett par timmar beroende på hur bekväm du är med kraven.

  Du behöver:
  64-bitars barebone PC-kit
  . SATA-hårddisk.
  CD-ROM-enhet.
  Mus.
  Tangentbord.
  4 eller fler gigabyte RAM-minne.


  1.
  Jordad för att förhindra statisk elektricitet. Du kan jorda dig genom att trycka på något metallföremål före hantera alla elektroniska komponenter. Underlåtenhet att göra detta kan resultera i skador på komponenter om det är någon statisk elektricitet byggs upp.
  2.
  Öppna barebones datorlådan. Nyare fall kommer att förseglas med snabbkoppling spärrarna. Men vissa använder fortfarande standard skruvar för att täta fall locket i ramen.
  3.
  Fast 64-bitars moderkort på insidan av ärendet. Den inre delen av ärendet ramen kommer att ha förborrade hål. Moderkortet kommer att radas upp med dessa förborrade hål, där du kan fästa den med de medföljande skruvarna.
  4.
  Installera 64-bitars processor till moderkortet. Processorn kommer också att ingå i barebones kit. Moderkortet har en sockel där processorn kommer att montera. Processorn facket är normalt mot mitten av moderkortet. På processorn och sockeln är skårade i ett hörn så att processorn kan bara passa på ett sätt. Detta förhindrar misstag att montera den fel. Om du befinner dig försöker tvinga processorn i facket, är det möjligt att du har det anpassats felaktigt.
  5.
  Fast kylflänsen till toppen av processorn. Kylflänsen kommer att monteras ovanpå processorn med en klämma av något slag. Denna komponent hjälper till att göra bort värmen från processorn och kommer att förhindra överhettning.
  6.
  Installera RAM i skårorna på moderkortet. RAM-minnet och spåren är räfflade på ett sådant sätt att de marker endast kommer att passa i en riktning. Återigen, om du befinner dig försöker tvinga marker i spåren, se till att spåret på chip ställer upp med spåret i facket.
  7.
  Montera hårddisken i lastrummet plats på ramen. Alla PC fall ramar kommer att ha en yta att montera hårddisken. Vissa montera platt mot målet medan andra montera i en kortplats mot framsidan av buren. Dessa är monterade med skruvar från hårddisken tillverkaren.
  8.
  Anslut hårddisken till moderkortet och till eluttaget. Återigen anslutningarna till moderkortet och hårddisken är byggda så att de passar bara på ett sätt.
  9.
  Anslut CD-ROM till moderkortet och nätdelen. Anslutningarna kommer att likna de kopplingarna för hårddisken.
  10.
  Seal fallet med ärendet inneslutningen. Återigen kan fallet tätningen tillbaka med en spärr som kräver inga verktyg. Men vissa kräver att du använder medföljande skruvarna för att montera locket till chassit.
  11.
  Installera en 64-bitars operativsystem. Detta system kommer att kunna köra Microsoft Windows eller någon variant av Linux.

  Tips och varningar


 • En barebone kit kommer med fallet, 64-bitars processor, ett moderkort kan hantera en 64-bitars processor och strömförsörjningen. Moderkortet innehåller normalt den video, ljud och nätverkskort integrerat. Det fina med denna barebone kit är det säkerställer du köper delar som redan visat sig fungera tillsammans. Det hindrar dig från att komma hem och upptäcka att du köpt en processor som inte passar ditt moderkort.

Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:hur man installerar en hårddisk i en HP Pavilion zt1135

Relaterade artiklar


 • Avboka windows xp jobb print
 • Vilken typ av kamera behöver jag för min dator för skype?
 • hur man kan påskynda ett modem Shaw kabel
 • hur du ställer in flera bildskärmar med vista
 • Felsökning av en Trådlöst DVR
 • hur man kan förhindra en förlust i batteriet
 • hur man skall avgöra PC-kortplatsen på en dator
 • Hur konvertera en wma till en mp3 på en 2008 mac
 • hur man byter en hk 1000 patron-skrivaren
 • Backup återställning tips