Dator > Backup återställning tips

 • Backup återställning tips


 • Du behöver:
  PCMCIA till ExpressCard adapter

  Om du inte använder datorer för att surfa på nätet, titta på online video och lyssna på strömmande musik, du har viktig data som lagras på din dator. . Detta kan vara allt från dokument till data som är specifika såväl som media samlingar av dina bilder, musik och videor. Computer lagring är benägna att misslyckas, och när en hårddisk går ner, det tar ofta dina data med den. Det är en bra idé att ha täta databackuper att skydda dig mot denna risk. Även säkerhetskopiera är så enkelt att överföra dessa data till ett annat lagringsmedium, kan några synpunkter hjälper till med återhämtningen.

  Förbered datorn

  Innan du försöker återställa data från en säkerhetskopia är det nödvändigt att förbereda dator för att ta emot det. Om de första uppgifterna skadan har orsakats av vissa fel, kommer det att göra bara logiskt att återställa data efter eliminering av det fel. Ett exempel är fallet med en hårddisk fel på grund av ett nätaggregat fråga. Installera en ny hårddisk utan om fastställande av strömförsörjningen kommer sannolikt att leda till fel på den nya hårddisken också, så strömmen måste repareras eller bytas innan en data recovery försök görs för att säkerställa att processen inte behöver vara upprepas snart igen. Ett annat scenario skulle kunna vara fråga om ett virus eller annan malware infektion orsakar dataförlust. I ett sådant fall, bara att kopiera tillbaka data från säkerhetskopian kan resultera i förlust återigen, såvida inte infektionen är avlägsnas först med hjälp av en lämplig anti-malware lösning.

  Granska säkerhetskopierade data

  Tänk dig detta scenario : din dator blir smittad av ett virus eller andra skadliga program och efter flera misslyckade försök att dess avlägsnande, bestämmer du dig för att torka din hårddisk tom och börja om med en ny installation av operativsystemet på en ren system. Du har tagit säkerhetskopior av dina viktiga data regelbundet på externa media och är inte orolig för att förlora det. Efter en lyckad ren installation av operativsystemet, kopierar du data till datorn från den senaste säkerhetskopian, bara att se ditt system blir smittat igen. Viruset hade kopierat sig till backup media när du sist det från infekterade systemet. Således var dina ansträngningar förgäves. För att undvika detta, alltid granska och skanna säkerhetskopiera data innan en återställningspunkt i sådana fall, använder en annan dator med ett uppdaterat antivirus-lösning. Också, ibland, kan du återställa data direkt från kraschade hårddisken med hjälp av speciell programvara som utvecklats för ändamålet, som beskrivs av Network Handledningar om sitt tillfrisknande guide.

  Val av Recovery Media

  Många av oss skriver vår backup till CD eller DVD. Sådana säkerhetskopior är skrivskyddade och kan inte ändras. Detta innebär alla typer av virus en gång skrivit till en CD eller DVD i allmänhet kvar där. Återhämtning från dessa medier bör undvikas i fall uppgifterna ursprungligen förloras på grund av en infektion och den senaste backupen togs från infekterade systemet. Ett sätt att ändå återskapa dessa uppgifter är att först säkra datorn med bra antivirus och anti-malware program, uppdatera den och sedan kopiera data från CD, hålla ett öga på alla varningar och väljer att inte kopiera några infekterade filer hittas.

  Användning av Förinstallerad programvara

  De flesta datorer av märket nu kommit med alternativ för systemåterställning förinstallerat. Om allt du behöver göra är att återställa datorn till fabriksinställningar, har dessa datorer en inbyggd backup att göra just det. Utnyttja dessa möjligheter om de finns tillgängliga för att rädda dig själv en massa krångel, eftersom förfarandet för återkrav som används i dessa lösningar är ofta automatiserad.


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:hur man rengör skadade filer från min dator

Relaterade artiklar


 • hur man gör hörlurarna i en mikrofon
 • orsakerna till flash-enhet fel
 • instruktionerna för att ansluta visa Apple Cinema till en digitalkamera
 • hur man installerar en HP 2000c-skrivare med Windows 2000
 • hur isär datorn Platters
 • ominstallation av ljud Drivrutin Windows 98SE
 • grundläggande datorkunskap frågor
 • vad är meningen med USB?
 • felsökning en laptop moderkort
 • Hur konvertera musrörelser till knapptryckning