Dator > hur du tar bort spionprogram från en extern hårddisk

  • hur du tar bort spionprogram från en extern hårddisk


  • Spionprogram kan vara en svår djur som ofta försöker hindra dig från att veta det finns där och av att avinstallera det. Om du har en extern hårddisk med spionprogram på det, då är det viktigt att du tar bort spionprogram så att du inte riskerar att sprida smittan till en dator du ansluter hårddisken till. Med några gratis verktyg som du kan ladda ner från Internet kan du bli din externa hårddisk av någon spyware, malware och virus utan mycket krångel eller tid

    Du behöver:. .
    Windows XP SP2 eller nyare

    Förberedelser


    1.
    Ladda ner och installera ett gratis antivirusprogram om du inte redan har en up-to-date program körs. PCWorld. com, en ledande teknik hemsida rekommenderar Avira AntiVir Personal Edition (se Resurser).
    2.
    Ladda ner och /eller uppdatera Microsoft Malicious Software Removal Tool och Windows Defender (se Resurser) . Dessa hjälper till att säkerställa spionprogram från den externa disken inte sprida sig till din dator.
    3.
    Kör fullscan från varje av dessa program att se till att datorn du använder eller hur inte infekterade. Om du använder samma dator när det infekterade filer laddas ner till din externa hårddisk, då är chansen att datorn är infekterad av spionprogram också. Om dessa verktyg hittar något, följ instruktionerna för att ta bort eller karantän infektionen.

    Extern hårddisk


    1.
    Koppla in din externa hårddisk till datorn som du normalt skulle. Power upp det och vänta på din dator för att detektera hårddisken.
    2.
    Stäng alla popup-fönster som visas kan berätta en ny enhet har upptäcks eller frågar om du vill öppna enheten.
    3.
    Öppna den första antivirusprogram som du kommer att skanna enheten. I det här exemplet, börja med Windows Defender. Gå till Start-menyn och skriv "Windows Defender" i sökningen. Öppna programmet från listan och titta nära toppen för ordet "Scan".
    4.
    Klicka på den nedrullningsbara pilen bredvid "Scan" och välj "Anpassad genomsökning". Klicka på cirkeln bredvid "Sök valda enheter och mappar" och klicka på "Välj". I denna meny, se till att kryssrutorna alla har kontroller i dem, särskilt en bredvid din externa hårddisk. Klicka på "OK" och sedan "Skanna nu" för att börja skanna.
    5.
    Öppna Windows Software Removal Tool och ditt antivirusprogram och göra samma sak med båda programmen. Även om specifika åtgärder kan skilja sig något från Windows Defender, båda kräver att du klickar en möjlighet att anpassa sökningen. Kontrollera att kryssrutan bredvid den externa hårddisken kontrolleras innan skanningen.

    Tips och varningar


  • Det är alltid säkert att köra en annan full scan från varje dessa program efter den första go-through. Detta kommer att visa om spionprogram var faktiskt bort.
  • Det finns många kvalitet anti-spyware-program tillgängliga gratis, har en eller två och hålla dem uppdateras regelbundet kommer att säkerställa maximal skydd mot spionprogram.

Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:hur man rensar en Epson CX5400 skrivhuvud





Relaterade artiklar


  • skillnader i minnen
  • hur du visar återställda raderade filer
  • Felsökning ett amerikanskt
  • hur man bränner en dvd i OS
  • dell moderkort verktyg
  • fördelarna av en mobil datorsal
  • hur man skapar en systempartition
  • hur man överklockar en CPU 2,8 ht Intel P4
  • 2008 gateway Tablet PC-funktioner
  • hur man skapar en e-postadress via Exchange 2007