Dator > hur man kan bli av en dual-boot-system

 • hur man kan bli av en dual-boot-system


 • En dual-boot-system är ett där det finns två operativsystem som har installerats och datorn kan starta upp från antingen en. Detta är användbart när man testar ett nytt operativsystem eller när du har program som endast kan köras på ett äldre operativsystem. Du kan dock i slutändan inte behöver det andra operativsystemet. Du kanske vill ta bort den och använda det utrymme den tog i Facebook för att för lagringsutrymme. Det bästa sättet att ta bort partitionen eller hårddisken där den andra operativsystemet är installerat är att använda en Windows installationsskiva.

  Du behöver:.
  Windows installationsskivan


  1
  Sätt in Windows-installationsskivan i hårddisken och starta om datorn
  2.
  Tryck på valfri tangent för att starta från hårddisken.
  3.
  Starta installationen. För Windows XP, tryck på "Enter" och tryck sedan på "F8" för att godkänna användaravtalet. För Windows Vista eller 7, Välj språkinställningar och sedan på "Nästa". Klicka på "Installera nu, ange följetong nyckel för skivan och klicka på" Nästa ". Markera rutan för att gå med på användaravtalet och klicka på" Nästa. "
  4.
  Bort enheten eller partitionen som inrymmer det andra operativsystemet. XP markerar enheten eller partitionen och tryck sedan på" D "för att radera det och" L "för att bekräfta raderingen. För Vista eller 7, klicka på "Anpassad installation" och välj sedan den enhet eller partition där operativsystemet du vill ta bort finns. Klicka på "Drive Options" och tryck sedan på "Ta bort".
  5.
  Ta bort Windows-installationen hårddisken från hårddisk, och sedan manuellt starta om datorn genom att trycka på knappen Starta om fallet, eller om den inte har en, håll ner strömbrytaren tills datorn stängs av. Vänta några sekunder och tryck sedan på strömbrytaren igen för att starta om den.
  6.
  Formatera hårddisken eller partitionen du just tog bort. För XP, högerklicka på "Den här datorn" och klicka på "Hantera" för att öppna Datorhantering. I den vänstra menyn, klicka på "Diskhantering" Högerklicka på den enhet eller partition du just tagit bort operativsystemet från och klicka på "Format". Se "NTFS" är valt i rullgardinsmenyn och klicka på "OK" för att formatera enheten. För Vista eller 7, är förfarandet detsamma, men för att nå Datorhantering klickar du på "Start"> "Kontrollpanelen"> "System och underhåll"> "Administrationsverktyg. "Dubbelklicka på" Computer Management "för att öppna verktyget Datorhantering.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur du uppgraderar datorn hastighet på en gateway e-4000

Relaterade artiklar


 • hur man mäter en pc skåp fläkt
 • hur du aktiverar pekplattan på min laptop
 • detaljer om hur man fyller en HP 60xl bläckpatron
 • hur man hittar uppgraderingar till mitt moderkort
 • Felsökning skivan läsfel på en dator
 • rensar minnet av Brother DCP-385c
 • hur man rengör tilltäppta munstycken bläckstråleskrivare
 • hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator
 • hur man ansluter en Microsoft IntelliMouse Explorer
 • Hur du tar en Acer 2410 laptop isär