Dator > datakunskap projekt

 • datakunskap projekt


 • Du behöver:
  USB-anslutning för PS2
  . Windows-dator.
  Internet-anslutning.
  Joy2Key programvara.

  Med en dator studier kurs i gymnasiet eller universitetet kommer ofta har du arbetar hårt på ett datorprogram, men det finns några klasser som kräver att du skapar ett projekt med hjälp av kunskaper hämtade från externa källor . Datorer är komplicerade och intressanta produkter, vilket leder till många möjligheter för skapandet av ett projekt. Med hjälp av olika komponenter i IT branschen, kan du utföra experiment som visar din önskan att lära sig så mycket som möjligt om datorn studier.

  Grafikkort

  videospel är en stor del av dataindustrin och deras effekter har mest setts i skapandet och marknadsföring av högkvalitativ video kort. Detta projekt innebär att du skaffa flera olika grafikkort i både Nvidia och ATI Radeon variation och spela flera videospel. Projektet kommer att testa som grafikkort är det mest effektiva i rendering av spelens grafik i flera olika kategorier. Du kan testa spelen "bildhastighet, filtreringsläget, mjuk skuggning funktioner, belysning, och hur ofta spelen lag. Om du är en gamer eller om du är intresserad av att göra ditt projekt roligare än typiska forskning, kan detta vara projekt för dig.

  Underklockning

  Överklockning är en process genom vilken en processor är inställd på att köras på en högre hastighet än normalt för att förbättra systemets prestanda. Det finns många studier där ute om hur mycket du säkert kan överklocka en dator och hur mycket du behöver för att öka hastigheten på kylfläkten för att kompensera. Det finns inte så många studier om underklockning hastigheten. Underklockning tillåter en användare att eliminera kylfläkten att minska buller, vilket kan vara nödvändigt i ett hem audio studio. Projektet kräver en passiv kylfläns som låter värmen stråla ut naturligt, och en processor som du kan justera manuellt till lägre hastigheter. Du kan testa temperaturen produktion, grafik hastighet, och den tid det tar att ladda vissa applikationer.

  Datorns prestanda

  För det mesta är datorns prestanda mäts i megahertz, men det finns andra sätt att datorn kan jämföras. En projektidé omfattar test av dessa olika faktorer för att se hur flera liknande maskiner utföra. Dessa områden inkluderar Integer MMX minnesbandbredd Integer Isse CPU Multimedia, och CPU Aritmetiska Dhrystone ALU. Dessa faktorer kan testas med hjälp av ett program som SiSoftSandra som övervakar systemets prestanda. För projektet behöver du flera datorer med olika processorer och hastigheter. Om du har tillgång till en datasal med många olika datorer, kan detta projekt vara rätt dig perfekt.

  tidiga datorer

  De tidigaste datorerna kombineras elektroniskt styrd strömbrytare och binär kod för att skapa så kallade logiska grindar. Moderna datorer är i huvudsak består av transistoriserad logiska grindar som gör att information att resa från en punkt till en annan baserat på den binärfil. En projektidé handlar om att skapa dessa relä logiska grindar för dig själv. Logiska grindar kan konstrueras från enklare kretsar och ljus placeras vid in-och utmatning av kretsen. Schemat för en logik gate finns på Julian T Rubin plats och kan vara ganska komplicerat. Om du kan svepa huvudet runt det dock, kommer det att ge dig en bra förståelse för hur datorer verkligen fungerar.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur man gör en DVD från en Dell återställningspartition

Relaterade artiklar


 • hur man installerar drivrutiner för HP LaserJet P1006
 • hur man byter skrivhuvud på en Epson 9600
 • hur du ställer in ett LAN-nätverk med Windows
 • hur du uppgraderar Toshiba 330cds
 • hur frysa pekplattan på en T400
 • hur du ansluter en bärbar dator till ett Ethernet
 • vad är en dubbel DVD-inspelare?
 • felsökning av en Dynex DVI-till-video-adapter
 • hur till vända bort ett IPAD?
 • hur man byter en Toshiba en-105 skärm