Dator > hur man bygger pc säkerhet

 • hur man bygger pc säkerhet


 • Oavsett vilken typ av dator du äger eller vad du använder det, måste du tänka säkerhet redan från början. Det dröjer inte länge alls för en ny dator att bli infekterad med spionprogram, virus och andra skadliga program, så bygga upp säkerheten i datorn från början är det bästa sättet att skydda dig själv och dina personliga uppgifter

  Du behöver. :
  antivirusprogram.
  Antispionprogram.


  1.
  Logga in på datorn men inte ansluta den till Internet. Om du använder en höghastighetsanslutning för tillgång till Internet, dra ur kabeln innan du slår på din dator.
  2.
  Klicka på "Start" och välj "Alla program" i menyn. Kontrollera om det säkerhetsprogram som följde med datorn. Många datorer är utrustade med testversioner av McAfee, Symantec, Computer Associates, Trend Micro och andra antivirusprogram.
  3.
  Anslut datorn till Internet förrän du är säker på att du har antivirusskydd på plats. Om ingen antivirusskydd är installerat, gå till din lokala datorbutik eller elektronik återförsäljare för att köpa ett paket.
  4.
  Öppna antivirusprogram och välj "Uppdatera" i listan över alternativ. Vänta tills uppdateringen är klar, kör en fullständig genomsökning på ditt system.
  5.
  Ladda ner och installera flera olika anti-spyware-program och kör en fullständig genomsökning på ditt system med varje program . Med två eller tre anti-spyware-program ger dig maximalt skydd.
  6.
  Practice säker datoranvändning genom att ta bort okända e-postmeddelanden och aldrig svara på skräppost. Endast öppna bilagor från personer du känner faktiskt --- många virus, viktiga program som loggar och annan skadlig programvara överförs via infekterade e-postbilagor.
  7.
  skapa konton för varje person som använder datorn. Ställ begränsas upp konton för att förhindra otillåten nerladdning och installation av potentiellt skadliga program. Att skapa ett nytt konto, klicka på "Start", välj "Kontrollpanelen" och dubbelklicka på "Användare" ikonen. Välj "Lägg till användare" och skapa ett separat konto för varje användare i ditt hushåll.
  8.
  Kör dagligen söker på datorn för att se till att det inte finns några infektioner närvarande. Använd menyn "Verktyg" i programmet för att ställa in uppdatera och skanning. Se till att programmet är inställt för att hämta uppdateringar på daglig basis och att köra genomsökningar dagligen också. Du kan schemalägga dessa uppdateringar och genomsökningar för mitt i natten så att de inte kommer att påverka nyttan av datorn.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur du uppgraderar grafikkort för AGP 2x/4x

Relaterade artiklar


 • hur du skriver ut 4x6 med Epson 875dc
 • hur man bifoga en HP Deskjet 3845 skrivare till Microsoft Vista
 • hur man installerar HP F340 skrivardrivrutiner
 • Hur konvertera ljud till mp3 mac
 • Hur vet jag när routern på min dator behöver bytas ut?
 • hur du uppdaterar asus moderkortets BIOS
 • hur man demontera en iMac
 • Hur konvertera FAT 32 till en ntsf extern hårddisk
 • Hur konvertera ett USB-minne
 • hur du uppdaterar BIOS 6200