Dator > vad är solvent bläck?

 • vad är solvent bläck?


 • Enkelt uttryckt är solvent bläck en relativt billig typ av bläck fås att fungera i bläckstråleskrivare. I en värld av bläck termen lösningsmedel används om varje bläck som är i själva verket inte är gjort med vatten bas

  Använder

  bläck största programmet är i utskrift av produkter som ska användas utomhus på grund av dess förmåga att respektera icke-absorberande material. Bläck har också fördelarna med att vara blekna bevis, vattentät och reptålig. Dessa egenskaper göra det mer användbart i utomhus utskrift

  Komponenter

  Det finns tre delar i bläck. Bärarvätskan, pigment och harts. Tekniskt avser bläck endast till oljebaserade bärare del av bläck som håller de andra komponenterna i flytande form och en gång appliceras på en yta genom bestyckningen löser sig. Pigment används för att producera färg i bläck tillämpas i pulverform för att producera den bästa kvaliteten färg och de följs den tryckta material genom betyda s av harts som både gör att färgen håller och skyddar den från skador.

  Eco-Solvent

  Eco-solvent är en form av icke-vattenbaserat bläck som är gjord av eterextrakten tas från raffinerad mineralolja, den kognitiva innebörden av begreppet "eko", som för tankarna till idén av ett ekologiskt hållbart produkt är felaktig antagande när de tillämpas på denna form av bläck, eftersom varken det material som används för att göra det eller skapande processen är ekologiskt medvetna val. Eco-lösningsmedel är också känd som mjuk eller mild bläck; denna blankett gör skapandet av en pålitlig skrivare lättare på grund av sin långsamma torktid och behovet av flera värmare i skrivaren.

  frätande ämnen

  Aggressive bläck, känd för genom hårt eller sann lösningsmedel, är en snabbtorkande form av bläck som använder en snabbt absorberande lösningsmedel formel ger utskrifter som ska göras på ytor som inte kan hantera mycket värme. Aggressiva bläck är också mer reptålig och väderbeständig än ekologiskt lösningsmedel.

  Kostnader

  Kostnaden för både milda och aggressiva former av bläck är jämförbara när de köps i bläckpatroner, utan tillverkar av skrivare gjord för att användas med den aggressiva formen har gjort huvuddelen alternativ bläck insats som övertid spara på bläck kostnader för att kompensera det faktum att aggressiva bläck skrivare använder 10 procent mer bläck än mild bläckskrivare.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur man får en IBM Thinkpad för att starta

Relaterade artiklar


 • Hur man överför iPod musik till en mac bibliotek
 • hur du uppdaterar bios på en Intel 865
 • kan du uppdatera ett trådlöst nätverkskort?
 • hur man startar en HP Pavilion 6736 till tillverkare status
 • hur du installerar ett modem kort
 • hur isär ett tangentbord
 • hur man bifoga ett nätverk kontakt till en Ethernet-kabel
 • hur du ansluter den seriella porten på en LaserJet 4 skrivare
 • hur radera förändringar bios
 • hur du installerar minne på en Toshiba A205-s5825