Dator > dual core CPU kontra quad core CPU

 • dual core CPU kontra quad core CPU


 • Dual-core och quad-core processorer har blivit standard för persondatorer och bärbara datorer. De två största producenterna av konsumenternas processorer, Intel och AMD, införa ständigt nya produkter med snabbare kärnor eller förbättrade funktioner

  termer

  centralenhet eller processor, är en enhet som bearbetar all information som används av en dator. En kärna är en del av en processor som kan bearbeta information och instruktioner. En dual-core processor kan hantera två instruktioner samtidigt. En quad-core processorn kan hantera fyra instruktioner samtidigt. En klockcykel hänvisar till spänning som cyklade vid höga och låga poäng. Information överförs och behandling inträffar under dessa cykler. Megahertz och gigahertz hänvisa till antalet klockcykler per sekund. En megahertz är 1 miljon cykler och en GHz är 1 miljard cykler.

  Typer

  De två främsta utvecklare av flerkärniga processorer är Intel och AMD. Intel dual-core processorer inkluderar Pentium D, Core 2 Duo och Core Extreme processorer. Intel Quad-core processorer inkluderar Core 2 Quad, i3, i5, i7 och vPro processorer. AMD dual-core processorer inkluderar Athlon X2, Athlon 64 X2, Athlon II X2 och Phenom X2. AMD quad-core processorer inkluderar Athlon II X4 och Phenom X4,

  Fördelar

  dual-core processorer är snabbare och effektivare då single-core processorer. Varje kärna kan utföra en funktion samtidigt, vilket ger lägre klockfrekvens för varje kärna för att uppnå samma prestanda som en single-core processor. En quad-core processor har fyra kärnor och kan hantera fyra funktioner samtidigt, jämfört med två med dual-core processor.

  Avigsidor

  Quad-core processorer dra mer då en dual-core-system. Om den används i en bärbar dator, kan detta leda till lägre batteritid i en quad-core då en dual-core system. Från och med 2010 har utvecklarna programmerad att inte många program att dra full nytta av quad-core processorer, vilket gör deras prestanda fördel jämfört med dual-core processorer försumbar. Men när du kör tre eller mer resurskrävande tillämpningar kommer en dual-core processor vara långsammare än en quad-core processor som kan hantera varje ansökan på en separat kärna.

  Överväganden

  Ett sätt att utnyttja flera kärnor är att använda Windows för att tilldela resurskrävande program till en viss kärna. En utvecklare måste programmera ett program för att använda flera kärnor för att dra full nytta av flerkärniga processorer. Intel har tagit upp frågan med sin Turbo Boost-teknik. Funktionen är tillgänglig i några av sina fyrkärniga linjer. När inte alla kärnor behövs, kommer processorn stänga av oanvända gjutkärnor och över dygnet som används för maximal prestanda. Detta steg tar bort en stor nackdel för quad-core processor och bör beaktas när man väljer mellan två-och fyrkärniga processorer.


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur man fixar ett register så att datorn fungerar som nya

Relaterade artiklar


 • installera HP Photosmart 8049 skrivare
 • hur du ställer in en server utbyte post
 • hur du uppdaterar Foxconn bios
 • hur man startar en Sony skrivbord
 • hur man installerar HP Deskjet 2345 programvara från Internet
 • hur du formaterar en SanDisk microSD-kort på en bärbar dator
 • Hur man monterar ett skrivbord dator
 • hur man gör en egen pc fall
 • hur man byter en Epson Photo skrivarens skrivhuvud
 • hur ändrar video bakgrunden program till lätt blå skärm