Dator > historia streckkodsläsning

 • historia streckkodsläsning


 • Streckkoder har blivit en del av vardagen för konsumenter världen över. Koderna har själva gått igenom många förändringar under det senaste århundradet, från en cirkulär mitt i prick mönster till den nuvarande horisontella linjer. Skannern har också genomgått förändringar i tjänsten varje tillämpning av streckkoden. Från den tungrodda första försök av IBM för att den bärbara handhållna skanners och med idag, många stilar finns nu tillgängliga för alla branscher

  Varför blev Streckkoder behövs?

  I slutet av 19-talet, i syfte att hålla reda på lager i dagligvaruhandeln, behövde Supermarket Management ett system som kunde åta sig denna uppgift nationellt. 1932, skrev Harvard Business student Wallace Flint en magisteruppsats itu med frågan och föreslår en keypunch system. Transportband skulle göra att kunden hålslaget poster, men visade sig idén dyra att utföra, och begreppet aldrig tog tag som en scanning mekanism. Han skulle senare tillbaka uppfinningen av UPC.

  Norman Woodland's Invention

  Norman Woodland var lärare på Drexel Institute i Philadelphia, när det i 1948, kom en mataffär kedja verkställande till skolan efter ett sätt att skapa en scanning system. Efter två år, skapade Woodland första streckkod består av morsealfabetet med linjer dragna i en rak linje. Han använde en anpassning av DeForest filmen ljudsystem som inledde tillkomsten av ljud i filmer under 1920, med hjälp av film ska spegla ljus på koden för att översätta det till siffror.

  IBM Prototype

  Woodland omvandlas baren till en cirkel för en mer allmän strategi, skapa mitt i prick streckkod. År 1949 var denna idé som vidtagits för att IBM att bygga en scanner. IBM prototypen var ungefär lika stor som en ångbåt bålen och visat sig vara tung att översätta koden till bärkraftiga information för stormarknad chefer. IBM ville köpa patentet, men Woodland inte skulle sälja. Så småningom var patentet såldes till Philco som i sin tur sålde den till RCA.

  Sylvania Barcode Scanner

  Under 1950 och 1960, andra uppfinnarna arbetat med att skapa nya skannrar. David Collins med Sylvania skapat ett system för att spåra tågvagnar med färgade ränder gjord av reflekterande material som utgör 10 nummer. Sylvania dator översatt färger till ett 10-siffrigt nummer. 1961 års uppfinning var för dyrt, inte lätt kan användas eller portabel liksom enorma, och i slutet av 1970-talet slutade Sylvania gör streckkodsläsare.

  Scanners från 1960

  Collins flyttade till Compunetics där han bytte färgade ränder i svart och vitt. Lasrar används sedan för att scanna av streckkoden. GM som används två av sina uppfinningar i växter i slutet av 1960 som använt sig av två siffror av data. UPC kom ut 1969 och skanning budgivning började mellan sådana bolag som IBM, Singer och Pitney Bowes. IBM vann och startade utvecklingen av en scanner för UPC-streckkod

  livsmedelsaffär Streckkodsläsare

  I ett Cincinnati Kroger butik 1972, var det första streckkodsläsare som används i dagligvarusektorn hjälp mitt i prick koder. Men fanns det ständigt problem med att läsa koden och skriva på registren. År 1973 arbetade IBMs UPC scanner med den ursprungliga 10-siffriga streckkoden utvecklats av Woodland och George Laurer. Ett år senare, bearbetas IBM scannern sin första post:. Ett paket tuggummi

  Andra streckkod Program

  Med spridningen av UPC streckkod på 1970-talet dök streckkodsläsare i industrier över hela världen. Den Plessey Bolaget år 1971 konstruerade skannern biblioteket streckkoden. Codabar är det företag som ansvarar för blod och bokning skannrar. År 1974 utvecklade NCR första UPC skannern som exakt kan spåra objekt rikstäckande för flera branscher. Idag använder armén fot långa streckkodsläsare för sin flotta, sjukhus använda skannrar för patient-ID, transportörer använder dem för gods-och maratonlöpare ta dem över mållinjen.


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur man uppgradera en IBM Thinkpad 600E

Relaterade artiklar


 • felsökning en Toshiba Satellite 1415-S105
 • hur man använder datorn som en dvr
 • hur man installerar en 312 diskettenhet på Windows XP
 • Vilka är de tre filsystem för diskpartitioner?
 • hur man installerar MS SQL 2005
 • vad är skillnaden mellan en mini-laptop och en bärbar dator?
 • hur man installerar RAM i en MSI gx 700
 • hur man installerar 1 GB RAM i en Acer Aspire T180
 • Hur tar jag isär en inkörsport panel laptop skärm?
 • hur man uppgradera en IBM Thinkpad 600E