Dator > hur man bygger egna pc fall

 • hur man bygger egna pc fall


 • Som personlig datorkomponenter och gränssnitt blev standardiserade och allmänt antagits, funnit många konsumenter det önskvärt att bygga sina egna datorer. En specialbyggd PC fall kan vara ett kul projekt av estetiska skäl, ett sätt att öka prestanda för användare som vill maximera sin dators hastighet, eller om lösningen för ett speciellt kompakt eller ovanlig installation situation

  Du behöver:.
  inre komponenterna i en dator.

  Tidig Designhänsyn


  1.
  Bestäm vad dina anpassade fall kommer att göra för ditt datorsystem som en prefabricerad fall kan inte. Överväganden omfattar prestanda, estetik, och överkomliga priser.
  2.
  Gör en lista på egenskaper du vill att ditt fall för att exemplifiera. Inkludera saker som storlek, buller, temperatur reglering och uppgradera.
  3.
  Forskning andras projekt på nätet för inspiration och kunskap.

  Material


  1.
  Lista material och verktyg som du har tillgång till för att tillverka ditt fall. Trä är oftast ett bra alternativ för de flesta människor med en grundläggande uppsättning verktyg, medan andra kan få tillgång till en verkstad eller en CNC router, och vill kanske överväga en metall, glas och plast. Även överväga att ändra någon typ av befintlig behållare för att skapa ditt fall.
  2.
  Betygsätt varje material eller container i fråga om kostnader och konstruktion svårigheter.
  3.
  Kontrollera material listan mot din lista över design egenskaper, och noterar hur varje material val kommer eller inte kommer att tillfredsställa de egenskaper du vill ha i ditt fall.

  Kylning


  1.
  Välj material, delar, och ett formulär för din fråga som kommer att hålla delarna inne tillräckligt cool. Vissa exotiska lösningar, t. ex. dränka de flesta av komponenterna i en tank med mineralolja, har producerat imponerande resultat. Består dock den mest ekonomiska lösningen vanligtvis av intag och utlopp fans att gå frisk luft igenom ärendet, eftersom de flesta datorer gör.
  2.
  Tänk egenskaperna värmeledning i olika material till dig. Metaller tenderar att leda värme, som kan användas för att dra bort värme från datorns komponenter och släpp den till luften utanför, medan trä tenderar att leda värme mycket långsammare och tenderar att hålla värmen i. Några material som inte kan få möjlighet att motstå den temperatur vid vilken datorn fungerar-60 till 75 grader Fahrenheit i genomsnitt-och bör inte användas.
  3.
  Bestäm hur många och vilken typ av fläktar eller pumpar ditt fall bör väljas och hur de bäst kan ordnas att maximera flödet av värme från PC-komponenter. Kylfläktar för datorer ofta klassade av antalet kubikmeter luft de flyttar per minut, eller CFM. Balansera CFM kommer in i fallet med CFM gå ut kommer att främja ett stabilt och effektivt flöde, och kommer att mildra turbulensen och "döda punkter" där luft står stilla och samlar värme.
  4.

  Analysera hur form av din dator kommer att påverka luftflödet om du väljer en traditionell luftflöde strategi. Undvik stora hålrum, vilket tenderar att bilda döda punkter. Försök att ordna hetare komponenter som grafikkort och processorer att bosätta sig i områden med maximalt luftflöde.

  Ljud


  1.
  Välj ett material som dämpar ljudet inuti fallet om tystnad är en av din design prioriteringar. Metall kommer att tendera att överföra ljud ute ur väskan med minimal minskning, trä är i allmänhet effektivare. Däremot kan komponenter i kontakt med en trälåda få hela hålrummet i resonans som kroppen av en gitarr. Av denna anledning många fall designers försöker avbryta bullriga komponenter inuti sin trälåda med gummiband akustiskt frikoppla dem från träet. De bullrigaste komponenter är sådana med rörliga delar, såsom hårddiskar, CD-och DVD-enheter, och fans.
  2.
  Forskning kommersiella brusreducering produkter avsedda för anpassad PC fall. De flesta anställer skumplastplattorna med särskilda akustiska egenskaper, men många är dyra. Fundera på hur formen på dessa produkter kan påverka i form av ditt fall.
  3.
  Använd fläktar med kullager runt deras axlar för att minimera buller. Eftersom fans står i direkt kontakt med luften utanför fallet utvisa de ofta en massa oväsen. Kullager fläktar är tystare än de utan. Läs användarrecensioner av särskilda fläktar för att bedöma hur tyst är de.

  Uppgradering


  1.
  Design ditt ärende skall vara funktionsduglig, så många datorkomponenter förmodligen kommer att bryta ner innan hela systemet är föråldrat. Se till att du kan komma åt hårddisken och RAM-platser på moderkortet utan alltför stora svårigheter.
  2.
  överväga att lämna utrymme i designen för att tillgodose framtida uppgraderingar, såsom nya PCI kringutrustning.
  3.
  slutföra din design genom att väga alla de överväganden och beslutar om den slutliga form och material för ditt fall.


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur att mata en Windows XP skiva från en MacBook Pro

Relaterade artiklar


 • hur man återställer EPROM chip
 • hur man byter ett färghjul i en hp vp6310
 • hur du ställer skanningsupplösningen på en Dell 926 skrivare
 • hur du ansluter en bärbar dator till en Pioneer plasma via HDMI-ingång
 • hur du ställer in datorn kabeldragning
 • fördelarna med att använda den primära minnet i en dator
 • hur du anpassar ASUS Lamborghini bärbara datorer
 • installera Windows 2000 på IBM T40
 • hur man på PS2 arbete EyeToy-kamera på en PC
 • hur man delar minne mellan processorer med dubbla kärnor