Dator > hur man uppgraderar en extern hårddisk

 • hur man uppgraderar en extern hårddisk


 • Externa hårddiskar gör det lätt för datoranvändare att nötkött upp mängden lagringsutrymme på sin dator utan att utföra knepiga uppgraderingar eller att köpa en dyr, nytt system. Eftersom storleken på externa hårddiskar tillgängliga för inköp ökar, kommer du vill överväga att uppgradera din äldre, mindre och långsammare köra en ny

  Forskning Externa hårddiskar


  1.
  välja en ny extern hårddisk är ingen svår uppgift, eftersom de flesta moderna datorer och bärbara datorer är utrustade med minst en USB-port. Om du redan använder en extern hårddisk och vill uppgradera, då sannolikt USB-porten på datorn är 2,0, ett minimikrav för snabb dataöverföring. Externa hårddiskar också komma som eSATA-eller FireWire-kompatibel, så se till att kontrollera att enheten du köper är kompatibel med minst en port på datorn.
  2.
  Söka information om en ny extern hårddisk på datorn tidningar webbplatser eller bloggar. Börja på en webbplats som CNET. com, vilket är en omdömen webbplats som erbjuder ett stort utbud av nya datorprodukter. Att köpa en ny enhet, använder en webbplats som NewEgg. com, som också erbjuder informativa konsumenten recensioner av varje produkt. Om du vill spara pengar, nya och begagnade externa hårddiskar är alltid upp för auktion på eBay. com.
  3.
  Kapacitet, hastighet och prestanda är nästa faktorer att beakta vid köpa en extern hårddisk. För grundläggande användning, antingen som la dator lagring eller som en enhet för säkerhetskopiering, det viktigaste att titta på är kapacitet. Hur många gigabyte eller terabyte data kommer enheten att hålla? Den nuvarande största hårddiskens storlek är 1. 5 terabyte, eller 1. 500 gigabyte kapacitet. Hastigheter varierar från 4200 (varv per minut) till 7200RPM. Om du vill använda enheten med en laptop, då en lägre varvtal kommer att spara på batteriet. Buffert storlekar för externa hårddiskar varierar från 2 MB till 32 MB, med den optimala buffertstorleken för regelbunden användning är mellan 8MB och 16MB.

  Överföra data och Torka den gamla enheten


  1.

  Tillbaka upp den gamla enheten innehåll innan en övergång till den nya enheten, antingen genom att överföra filer till en av datorns inbyggda enheter, ett USB-minne eller annan media för säkerhetskopiering. Ett annat alternativ är att överföra filer direkt från den gamla enheten på den nya enheten, även om detta kräver att koppla in båda enheterna och köra dem samtidigt.
  2.
  Öppna den nya externa hårddisken ask och lokalisera enheten, dess kabel, och dess nätadaptern (om det behövs). Anslut nätadaptern till enheten först, och sedan ansluta den till ett eluttag eller grenuttag om det behövs. Därefter ansluter datakabeln till enheten först och sedan till datorn. Windows XP och senare kommer att känna igen enheten och installera rätt drivrutiner. Om någon programvara eller drivrutiner kom i enhetens paketet, då är det dags att köra disken och installera dem.
  3.
  Om någon känsliga filer eller information finns på den gamla hårddisken , då du kommer att vilja att torka den ren. För att göra detta, medan den gamla enheten är inkopplad, gå till "Computer" ("Den här datorn" på Windows XP) och sedan högerklicka på den gamla enheten ikon. Välj "Format" i menyn och klicka på "Start" i det fönster som visas. Eftersom data fortfarande åtkomliga även från formaterade hårddiskar, även ladda ner och använda en enhet torka program för att helt förstöra filer. Använd ett avtorkning program som Eraser på eraser. heidi. ie eller Kill Disk på killdisk. com. Behålla den gamla hårddisken som en extra backup eller bli av med det som önskas.


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:dator koaxialkabel krav

Relaterade artiklar


 • hur man återställer eeprom bios med bygeln metod
 • hur man uppgraderar minnet på en Sun 4100
 • hur man demonterar en pc
 • hur du tar bort utanför målet att ändra bältet i en HP Officejet HR 40
 • hur man överklockar en Celeron 900 MHz processor
 • ytterligare RAM-minne till en HP laptop
 • Vilka är nackdelarna med en Tablet PC?
 • Hur du tar isär tangentbordet på en IBM thinkpad 380d bärbar dator
 • hur du uppdaterar ett register för att inkludera DVD-enheter
 • tutorial för 10-nyckel skriva