Dator > historia Mac-datorer

 • historia Mac-datorer


 • Grundades 1976 av Steve Jobs, Steve Wozniak och Ronald Wayne har Apple Inc. vuxit till ett etablerat bolag, att gå i spetsen för många tekniska framsteg inom hemelektronik. En del av framgången kan tillskrivas den persondatorer började tillverka nästan så fort den kom in i existens. Sådana maskiner har kommit att bli känd med namnet, Macintosh-eller oftare av förkortad form, Mac

  Bakgrund <. .

  Mac-datorer har sina föregångare i serien av persondatorer som tillverkades under senare hälften av 1970-talet: Apple I (1976), Apple II (1977-1979) och Apple III (1980). De hade sin del av innovationer: till Apple II, till exempel, var den första maskinen i sitt slag för att visa färggrafik och Apple III var den första av företagets datorer har en diskettenhet. Tog dock få människor dessa produkter på allvar, och de sålde dåligt. I själva verket var det Apple jag, företagets första dator, bara ett kretskort som monteras i ett urtag trälåda.

  Den första MAC

  En av Apples anställda, Jef Raskin, tänkt bygga en dator som var lätt att använda och vädjade till alla. År 1979 började han sätta ihop ett team som ingår Bill Atkinson, som var del av ett annat team som arbetar på en Apple-dator som kallas Lisa, och Burrell Smith, en servicetekniker. Deras arbete resulterade i 1984's Apple Macintosh-uppkallad efter Raskin favorit sorts äpple. Det blev väldigt framgångsrik som den första persondatorn-byggd för en vanlig människa att använda.

  Apple Macintosh var också den första i sitt slag som har en mus, och det populärt grafiskt användargränssnitt för datorer. Det undan de Lisa, som döptes till Macintosh XL år 1985 att rida på vågen av den nya datorn. XL var dock avbrytas följande år.

  Tillväxt

  För resten av 1980-talet förbättrades Apple på sina datorer huvudsakliga komponenter såsom minne, processorhastighet och kringutrustning. Noterbara poster omfattar omedelbara efterträdare till Macintosh, Macintosh Plus (1986), som blev den mest långlivade Mac-dator i historien, och Macintosh SE (1987), vilket kraftigt utökat antalet enhetens ingångar. Mac Portable (1990) kan ses som den prototypiska Mac laptop, ja, på grund av dess dåliga försäljning, skulle det ge vika för PowerBook serie av bärbara datorer under 1991

  utmaningar

  Mac datorer är också känt för. vara pionjärer desktop publishing, eftersom användarna skulle kunna använda en början exklusivt program som MacPublisher, Aldus PageMaker, Adobe Photoshop och QuarkXPress för att skapa text och /eller grafik layouter. Under 1990-talet, men mötte Apple hård konkurrens från teamet upp av Microsoft, som gav ett billigare alternativ till sitt Macintosh program med operativsystemet Windows, och tillverkare av mikroprocessorer Intel. Dessa företag åt signifikant i Apples marknadsandel. Ändå svarade Apple med datorer som den innovativa allt-i-ett skrivbord, iMac (1998), och low-end laptop, iBook (1999)

  Idag

  Från 2010, Apples bärbara dator. line-up kallas MacBook, som efterträdde PowerBook 2006. Den består av bas-nivå MacBook, den övre nivån MacBook Pro, och ultraportabel MacBook Air. IMac är fortfarande erbjuds som företagets flaggskepp stationär dator, och den säljs tillsammans med jämförelsevis liten Mac Mini och den högsta nivån arbetsstation Mac Pro.


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:nukote refill instruktioner

Relaterade artiklar


 • hur man bygger ett riktigt snabbt cool laptop
 • lägga sd RAM
 • hur man använder en Compaq A1000 fax
 • hur man kan få BIOS på en Compaq Armada 4220t
 • skillnaden mellan Skrivbord och arbetsstation grafikkort
 • orsakerna till den långsamma uppringda internet
 • hur man loggar in på Konica Minolta bizhub
 • hur du tar bort en HP bläck
 • hur man installerar en strömbrytare
 • högtalarna fungerar inte