Dator > 32-bitars PC vs 64 bit

  • 32-bitars PC vs 64 bit


  • Persondatorer innehåller båda en mikroprocessor, eller centralenhet. Sedan 2004 har både 32-bitars och 64-bitars mikroprocessorer varit tillgängliga för persondatorer. En 32-bitars mikroprocessor hanterar data annorlunda än en 64-bitars mikroprocessor. När man ska välja vilket program eller operativsystem att köpa, är det viktigt att veta vilken processor är installerat i datorn

    Arbete som utförs per klockcykel

    Ett 64-bitars mikroprocessor kan behandla en data instruktionsuppsättning (även känd som "ord") som är dubbelt så lång som den högsta ordet en 32 -bitars mikroprocessor kan hantera.

    Processing större instruktionsuppsättningar gör att 64-bitars processor för att bearbeta dubbelt så mycket data på en gång som en 32-bitars processor på samma klockfrekvens.

    minne

    En dator med en 32-bitars mikroprocessor kan direkt tillgång 4 GB minne. En 64-bitars processor, å andra sidan kan direkt adressera upp till 16 exabyte (16 miljarder GB) minne.

    Operativsystem

    Många 64-bitars mikroprocessorer tillverkade sedan 2004 är kompatibla med både 32-bitars och 64-bitars operativsystem. Därför en dator innehållande en 64-bitars mikroprocessor kan ha ett 32-bitars operativsystem installerat.

    Ett 32-bitars processor, men kan inte bearbeta de större ord storlekar som en 64-bitars operativsystem ger . Därför kräver en 32-bitars processor ett 32-bitars operativsystem.

    Ansökan Windows öppna samtidigt

    Ett 64-bitars dator processer dubbelt så mycket data per klockcykel jämfört med en 32-bitars dator. En 64-bitars dator kan också direkt tillgång till tusentals gigabyte minne. Av dessa två skäl, kommer flera öppna programfönster i operativsystemet miljön köra snabbare på en 64-bitars dator än de kommer på en 32-bitars dator.

    Dataintensiva program

    Sedan ett 64-bitars Datorn kan bearbeta större (och svårare) ord än 32-bitars datorsystem, en 64-bitars dator kan bättre hantera data-intensiva applikationer, som video spel, grafik eller matematiska beräkningar.

    Ett 64-bitars datorsystem kan köra en 32-bitars program, även om ansökan kan endast springa så fort som det skulle på en 32-bitars datorsystem. Ett 32-bitars program kanske inte helt kompatibla med en 64-bitars datorsystem eller ansökan kan vara optimerad speciellt för en 32-bitars processor.


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur man sätter en knapptryckning på datorn





Relaterade artiklar


  • hur man byter RAM i en Acer Aspire 5520 laptop
  • hur du fyller två hårddiskar i en bärbar dator
  • Hur man testar om ett Ethernet-kort är bra
  • felsöka en dator högtalare surrande ljud
  • hur du kör dubbla bildskärmar i AutoCAD LT
  • hur man kan återställa fabriksinställningarna på en Compaq Presario bärbar dator
  • hur du ansluter en bärbar dator till en Pioneer plasma via HDMI-ingång
  • hur man byter en bläckpatron för Lexmark Z22
  • hur man krusa en katt-5-kabel
  • hur man ansluter en USB till en 25 pin skrivarkabel