Dator > hur man bygger en energisnål dator

 • hur man bygger en energisnål dator


 • Bygga ditt eget energieffektiv dator har aldrig varit enklare. Det finns mer energisnåla komponenter på marknaden än någonsin tidigare, och kraften och hastigheten behöver inte vara ett problem eftersom dessa komponenter ger med minimal kompromiss. Det finns fem huvudområden för att fokusera på när man bygger en energieffektiv dator, och de inte bara spara energi, de hjälper även miljön genom att ha mindre, blyfria komponenter med mindre farligt avfall att förorena deponi när de är färdiga.

  Du behöver:
  datorhöljet.
  DVD-brännare.
  7. 200 hårddisk med SATA-anslutning.
  MicroATX moderkort.
  Energi Plus strömförsörjning.
  Core 2 Duo-processor.
  15-tums LCD-monitorn.


  1.
  Öppna frontluckan av datorhöljet och montera DVD-brännaren och 7200 hårddisk i metall parentes. Använda DVD-brännare för läsning och skrivning CD och DVD gör med en komponent för flera funktioner. Och 7200-hårddisken med SATA-anslutning använder mindre energi, är att SATA är effektivare än den äldre IDE-systemet. Skruva i brännaren och hårddisken i konsolen och sätt in i viken. Stäng frontpanelen.
  2.
  Montera moderkortet i huset genom att först installera guld monteringsmuttrarna på datorn fallet. Den MicroATX moderkort använder endast 20 watt. Den har också integrerade delar, ett surround ljudkort och 3D-grafik. Detta innebär mindre expansionskort och mer energibesparingar. Använd sedan länge skruvarna för att hålla moderkortet på plats över monteringsmuttrarna.
  3.
  Installera Energi Plus strömförsörjningen på moderkortet, med de fyra monteringsskruvar. En Energy Plus strömförsörjning kan spara 85 kilowatt per timme. Denna 80 plus-certifierade nätaggregat (PSU) inte gå på full effekt om inte datorn är ritningen lasten för tung komponent användning, en mindre vanlig biverkan, så nätet energibesparingar är mycket hög. När PSU är monterad, anslut inte strömmen till moderkortet riktigt ännu.
  4.
  Anslut Core 2 Duo-processorn till moderkortet. Detta går 42 procent snabbare och förbrukar 40 procent mindre energi än en jämförbar Pentium-processor. Efter låsning processorn i, anslut PSU kabeln och SATA-kabel från hårddisken. Läs instruktionerna som följde med moderkortet för specifika kablage riktningar, stäng sedan datorhöljet.
  5.
  Plugga in 15-tums LCD-monitor, som använder bara 23 watt, vilket sparar ca 80 procent av den effekt som används av större LCD-skärmar. Förutom att spara energi, nyare komponenter som de som används i denna maskin att klassificera detta som en grön dator, miljövänliga och makt magert.

  tips och varningar


 • Ställ en justerbar ränta fläkten på den lägsta hastigheten när du använder en MircoATX moderkortet för att spara ännu mer makt, eftersom luftflöde i styrelsen högre taxor än andra.
 • En high end-spel och videoredigering maskin fortfarande kräver ett mycket större effekt än den här maskinen, så avmattning och hicka kan påverka energislukande uppgifter som gaming och redigering.

Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:Lägga till en större hårddisk till en Sony Vaio

Relaterade artiklar


 • hur du tar bort ett operativsystem från en dual boot system
 • hur man kopierar en mini dvd till en hårddisk
 • hur du installerar operativsystemet Windows XP på en Dell Latitude E6400
 • hur man kan återställa en CMOS-operativsystem på en bärbar dator
 • hur man kan öka snabbheten för Compaq Computer
 • hur du tar bort nyckeln mössor
 • hur man startar upp ett äpple G3
 • hur man byter en SONY VGN nr260e bärbar hårddisk
 • felsökning av en kanon MP160 skrivare
 • hur radera ditt operativsystem från din hårddisk