Dator > användningsområden för disketter

 • användningsområden för disketter


 • En diskett, även känd som en diskett, är en flexibel, Diskettstationer av metall inneslutet i en hård, jämn plastbit. . Under 1980 och 1990 var det premiär anordning för att förvara och lastning datoriserade uppgifter. Även CD-skivor (cd) och Universal Serial Bus-enhet (USB)-enheter fortsatte med att ersätta de diskar omfattande under 2000-talet, det finns fortfarande flera användningsområden för disketter idag: av vilka några är roliga och av vilka några är funktionellt Programmering Många datorsystem i dag fortfarande lita på disketter för programmering, vilket ger dem möjlighet att slutföra de uppgifter de utför. Till exempel, enligt BBC, många bankomater få sin programmering, eller "order" från disketter, liksom en stor del av Computer Numerical Control (CNC) maskiner. Arbetstagare använder dessa maskiner främst inom metallindustrin. Det finns också specialiserade, high-end broderi symaskiner, som förlitar sig på disketter för programmering.

  Fillagring

  Du kan fortfarande använda en diskett för att lagra data, till exempel dokument och bilder. Men måste du se till att din dator har en floppy-disk, vilket en del moderna datorer, speciellt bärbara, inte. Vissa företag använder fortfarande den gamla tekniken för att göra säkerhetskopior av data, men enligt PC Guide, detta inte nödvändigtvis är en klok praxis. Disketter är bättre lämpade för överföring av data och kortfristiga datalagring, t. ex. när du tar en fil från en dator och ladda den på till en annan. Detta eftersom de är benägna att störningar, och kan inte hålla så mycket data som nyare teknik för lagring, såsom USB-enheter och CD-skivor.

  Aviation

  Flygindustrin fortfarande starkt beroende av disketter, främst för att uppdatera system. Dessa tillämpningar inkluderar den månatliga uppdateringen av navigering databaser till navigationssystem av särskilt flygplan och uppdatering av firmware, eller permanent programvara, på flygbiljetten-tryckpressar.

  Konst och hantverk

  Disketter är ett populärt medium och byggnadsmaterial för konstverk, särskilt de som har en retrostil. Till exempel några konstnärer lim diskarna till en platt bit kartong, och använda dem som målning dukar, medan andra kedjan disketterna tillsammans med metallclips för att skapa gardiner och kläder. Tillgången till disketter i olika färger gör dem speciellt lämpade för konst och hantverk.

  Coasters

  storleken och tjockleken på disketter gör dem perfekta att använda som glasunderlägg. För att generera denna retro atmosfär, prova att placera en del på bordet nästa gång du har företag och uppmuntra gästerna att vila sina drinkar på dem. Förutom att vara visuellt spännande, kommer disketter skydda ditt bord från fula vatten ringar.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur du uppdaterar ett chipset drivrutin

Relaterade artiklar


 • anvisningar om hur du torka en hårddisk ren och installera ett operativsystem
 • problem med kabelmodem
 • hur man fixar ljudet enheten på en sony laptop
 • hur du skickar ett fax från USA
 • hur du tar bort ett operativsystem från en dual boot system
 • hur man bestämmer en HP-skrivare kod administratör
 • Felsökning Hewlett Packard 842c skrivare
 • hur att fylla HP 17 färgbläckpatronerna
 • hur man öppnar en Dell 531 fall slimmad desktop
 • hur man ansluter en SanDisk USB-minne till en PC