Dator > hur man byter lampor på en bärbar dator skärm

 • hur man byter lampor på en bärbar dator skärm


 • Om du slår din bärbara dator på och inget visas på skärmen, det är ganska troligt att bakgrundsbelysningen har brunnit ut på displayen. Lyckligtvis behöver du inte köpa en helt ny display för din bärbara dator, eftersom bakgrundsbelysningen kan ersättas. Fortsätt med försiktighet, eftersom ersätter bakgrundsbelysningen är potentiellt en svår process, och om du råkar skada något, kommer du att köpa den nya bildskärmen efter alla

  Du behöver:.
  Phillips och platt-head skruvdragare.
  Ersätter bakgrundsbelysningen.
  Servicemanual för din bärbara dator, om möjligt.
  Lödkolv och löd.


  1.
  Köp en ersättning bakgrundsbelysning för din bärbara display. Kontakta tillverkaren av din bärbara dator för en ersättare. Eller försök återförsäljare online som Laptop Delar Expert, reservdelslager eller eBay för en ersättare (se Resurser för länkar).
  2.
  Förvärvar tjänsten manualen för din bärbara dator. Service manualer tillhandahålla fullständig demontering instruktioner för din laptop, och ersätter bakgrundsbelysningen kräver att du demontera en stor del av din bärbara dator. Flera laptop tillverkare ge service manualer på sina webbplatser, så se upp din bärbara dator för att se om den är tillgänglig. Om inte, se den demontering guide i resurser, eftersom det ger Demonteringsinstruktioner för flera modeller.
  3.
  Bort strömsladden och batteriet. Ta bort batteriet på de flesta bärbara datorer genom att skjuta låsknappen till olåst läge och dra ut batteriet ur den bärbara datorn basen. Lägg din laptop nedåt på ett bord. Ta bort hårddisk, optisk enhet och minnen.
  4.
  Vänd din bärbara dator och ta bort tangentbordet bezel och tangentbord. Använd en platt skruvmejsel noga bända upp på ramen. Dra ut eventuella kablar som förbinder bezel till moderkortet. Ta bort alla skruvar och dra ut eventuella kablar som håller tangentbordet på plats.
  5.
  Ta bort alla skruvarna som håller displayen till den bärbara datorn basen. Koppla bort alla video-kablar och kraftkablar ansluta bildskärmen på moderkortet. Skjut displaypanelen av den bärbara basen.
  6.
  Ta bort alla skruvarna som frontpanelen till baksidan av displayen. Ofta skruvar är dolda under gummifötter, så bända upp någon kuddar du ser med en platt skruvmejsel för att komma åt skruvarna på undersidan. När alla skruvar har tagits bort, använd en platt skruvmejsel för att försiktigt bända frontpanelen bort från bakstycket. Skjut fingrarna runt kanten av ramen för att bända bort det. Använd konstant, lätt tryck för att undvika skador på ramen eller skärmen.
  7.
  Dra skärmen från baksidan. Några kablar bakom skärmen ansluta den till baksidan. Koppla dessa kablar och skärmen bör komma fri. Lägg den med framsidan nedåt på ett bord. Lägg en trasa under den för att undvika repor på skärmen.
  8.
  Ta bort alla tejp och folie från baksidan av skärmen, Stick bandet och folie till en slät yta så att du kan återanvända det när du monterar ihop skärmen.
  9.
  Ta bort alla kretskort fäst på baksidan av skärmen. Kretskortet ser oftast ut som en grön plastbit. Skivorna skiljer sig från bildskärm till bildskärm, men det oftast ligger nära botten av skärmen. Styrelsen kommer troligen limmas ner så mycket långsamt bända upp det och utanför skärmen. Om det är fastskruvad i skärmen, ta bort skruvarna och lyft av styrelsen utanför skärmen.
  10.
  Avlägsna metallram kring skärmen och separata skärmen från metallram och plast skärmen bas. Ta bort det genomskinliga lager från skärmen och ställ dem åt sidan.
  11.
  Leta bakgrundsbelysningen täcka nästan högst upp på skärmen. Ta av täckplåten och sedan försiktigt bort reflektorn från skärmen. Bakgrundsbelysningen kommer sannolikt att vara knuten till reflektorn istället för skärmen, så den ska lossna med reflektor. Separera bakgrundsbelysningen från reflektorn.
  12.
  Avlägsna gavlar från bakgrundsbelysningen att avslöja kablarna som leder till ljuset. Återigen, gavlar skiljer sig mellan skärmarna, men du vill leta efter två bitar av plast som bifogas varje ände av bakgrundsbelysningen glödlampan. När du tar bort dem kommer du att se trådar lödas i varje ände på bakgrundsbelysningen. Använd en lödkolv för att värma upp löda och koppla bort kablar. Löd dem till din ersättare ljus.
  13.
  Återmontera din bärbara dator genom att vända föregående steg.

  Tips och varningar


 • Dokument varje steg du tar när du plockar isär din bärbara dator, antingen genom diagram eller fotografier. Detta kommer att hjälpa dig att komma ihåg hur man ihop allt.
 • alltid en elektrostatisk urladdning bandet när man arbetar på din bärbara dator för att förhindra statisk elektricitet från att skada den bärbara datorn.

Previous:hur du ställer in automatisk avstängning läge på mac laptop Next:skillnaden mellan sata och ATA-hårddiskar

Relaterade artiklar


 • hur man skapar en php sida på en webbplats
 • hur man gör en webbplats via mysql
 • hur man fyller en Canon CLI-8
 • hur man fyller Epson cx4800 bläckpatroner
 • hur man kan blockera webbplatser med routern
 • hur du formaterar en Kodak SD-minneskort
 • hur man delar på internet via en router
 • hur du ansluter en Xbox till en bärbar skärm
 • hur man unpartition en enhet
 • hur man installerar ett tangentbord på en Dell B130