Dator > hur du tar bort en PowerBook G4 17-tums aluminium hårddisk

 • hur du tar bort en PowerBook G4 17-tums aluminium hårddisk


 • Hårddisken i en 17-tums PowerBook G4 är oftast ganska liten i storlek jämfört med 500 GB och större storlekar finns i de flesta Apple-datorer idag. Denna dator kan även ha en större hårddisk än de flesta bärbara datorer, vilket gör det möjligt att installera en 1 TB hårddisk i din dator om du vill så mycket lagringsutrymme. Oavsett hur mycket lagringsutrymme du vill ha till din dator, är att ta bort det första du måste göra den ursprungliga hårddisken

  Du behöver:. .
  # 00 Phillips-skruvmejsel
  Spudger.
  T8 Torx-head föraren.


  1.
  Vänd den bärbara datorn så att spärren mot dig, men batteriet är riktad uppåt. Lokalisera de två flikarna på sidorna av batteriluckan. Tryck ner dem med tummarna och lyft sedan bort batteriet från PowerBook. Ta ut de tre skruvar som håller minnet dörren på plats med hjälp av Phillips-skruvmejsel och lyft den ur vägen.
  2.
  Dra isär flikarna på sidorna av RAM överst på öppningen och dra chip ur datorn. Upprepa om det finns en andra RAM-kort installerat. Leta reda på tan-kontakten under RAM. Dra låskolven som säkrar flatkabeln till klämman med händerna.
  3.
  Ta bort skruvarna på ovansidan av ärendet gångjärnet med hjälp av Phillips-skruvmejsel. Ta sedan bort skruvarna längs botten av batterifacket med hjälp av Phillips-skruvmejsel också. Ta bort skruvarna omedelbart till vänster och höger om RAM-minnesplatser med T8 Torx-head föraren.
  4.
  Vrid fall så de hamnar som är vänd mot dig. Ta bort skruvarna längs kanten med hjälp av Phillips-skruvmejsel. Vänd på datorn runt så hörlursuttaget är mot dig och ta bort de fyra skruvarna med hjälp av Phillips-skruvmejsel. Öppna den bärbara datorn som du brukar, lyft sedan upp ärendet iväg, och lämna tangentbordet på plats.
  5.
  Leta reda på hårddisken i det nedre vänstra hörnet av den öppna fall. Försiktigt bort orange flatkabeln som går över hårddisken med hjälp av spudger. Leta reda på flatkabeln som kommer ut på den övre halvan av hårddisken. Koppla ur den från moderkortet använder spudger.
  6.
  Skruva loss hårddisken fästet från fallet med Torx-huvudet föraren. Lyft ut hårddisken ur i det enskilda fallet, manövrering flatkabeln ut från under andra kablar i processen. Skruva loss fästena från sidan av hårddisken med hjälp av Phillips-skruvmejsel och ta bort flatkabeln med spudger.


Previous:hur du ställer in automatisk avstängning läge på mac laptop Next:hur man rengör en Canon bläckstråleskrivare

Relaterade artiklar


 • Hur rengör jag skärmen på min bärbara dator?
 • Avinstallera DD-WRT i Linksys
 • Lägga till en bildskärm till en HP Pavilion 9250
 • hur fylla på Canon PGI-5BK
 • hur man installerar högtalarna på en Dell
 • hur man installerar ett tangentbord på en Dell B130
 • hur du tar bort infattningen från en bärbar dator skärm
 • hur du automatiskt säkerhetskopiera en bärbar hårddisk
 • hur man demonterar en hp pavilion ze4220 laptop
 • hur man installerar Sound Blaster Audigy