Dator > hur man öppnar en Dell laptop fall

 • hur man öppnar en Dell laptop fall


 • Bärbara datorer är en av de stora datorn innovationer. Men för allt de erbjuder en användare, det finns fortfarande några nackdelar med att äga en bärbar dator. Åtgärda eventuella problem, både små och stora, kommer i allmänhet att kosta datorns ägare en onödigt stor summa pengar om han tar det till en professionell för reparation. Förstå hur man säkert och korrekt sätt öppna en bärbar dator kan tillåta användare att bedöma och åtgärda några av de vanligaste problemen i samband med laptop underhåll själva

  Du behöver:
  stjärnskruvmejsel.
  Liten platt skruvmejsel.


  1.
  Stäng datorn och koppla bort alla strömkällor. Koppla ur nätsladden från sidan av den bärbara datorn och ta bort det interna batteriet. För att ta bort det interna batteriet, vänd den bärbara datorn över och leta reda på batteriet knappen Pack-versionen. Håll knappen intryckt när du drar ur batteriet från dess plats.
  2.
  Hitta och ta bort den bärbara datorns hårddisk. Hårddisken är i allmänhet ligger på vänster sida av mest nyare Dells bärbara datorer. För att ta bort hårddisken helt enkelt glida ut från sidan av datorn. För äldre modell Dells bärbara datorer, kan du först behöva skruva en liten plastkåpa som döljer systemets hårddisk innan den kan dras fri.
  3.
  Ta bort alla skruvarna från datorns undersida fall. Skjut den bärbara datorn runt så att du tittar på baksidan av systemet där skärmens gångjärn finns. Vid basen av varje gångjärn är en extra skruv som måste tas bort. Med en liten platt skruvmejsel och skjut toppen på skruvmejseln i öppningen på varje gångjärn och lyft försiktigt uppåt tills du hör en mjuk klick som anger var och en av gångjärnen har släppts.
  4.
  Öppna skärmen som du normalt skulle när du slår på din dator. Leta reda på små hack ovanför det övre högra hörnet på tangentbordet. Sätt spetsen på platt skruvmejsel i denna öppning och lyft sakta upp för att ta bort panelen ovanför tangentbordet. Därifrån lyfter sakta på den bärbara skärmen för att koppla bort den från kroppen på datorn. Notera de två kablarna som leder från den bärbara skärmen i datorn kropp, tänk på att inte lyfta upp så hårt att du kopplar dessa kablar. Lägg på skärmen åt sidan platt, så att det slack att kablarna kan vila utan belastning.
  5.
  Vänd på tangentbordet om sitt ansikte för att exponera plåten som finns under. Med hjälp av skruvmejsel och skruva loss alla skruvarna som håller plåten på plats. När skruvarna tas bort, bort plattan gratis och ställ den åt sidan. Följ tangentbordets anslutning ner till där den följer moderkortet. Lyft upp på den lilla plastfliken som håller ner anslutningen och sedan dra tangentbordet gratis. Du kommer nu att kunna skilja de två halvorna av den bärbara plast för att se datorns inre delar.


Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:hur man kan jämföra en laptop & stationär

Relaterade artiklar


 • hur man byter en laptop bildskärm
 • hur man installerar en ny hårddisk-och kopiera data
 • hur man öppnar en HP laptop och ersätt fläkten
 • ominstallation av drivrutiner USB-mus i Ubuntu med hjälp av kommandoraden
 • hur man installerar RAM på en Dell Latitude D620
 • hur man berättar skillnaden mellan Eide och SATA-hårddiskar
 • hur till vända bort en USB-hårddisk
 • Felsökning av en HP LaserJet 2100 skrivare
 • hur ändrar markören när svävade
 • hur man ansluter en Microsoft Wireless Laser Mouse