Dator > hur man kan jämföra en laptop & stationär

 • hur man kan jämföra en laptop & stationär


 • Bärbara och stationära datorer i allmänhet klassificeras som personliga datorer, eller datorer. Stationära datorer är avsedda att förbli på ett ställe, medan bärbara datorer är en kompakt design som gjorts för att flytta runt till olika områden. Bärbara datorer är vanligtvis avsedda för trådlöst Internet. Om du funderar på att köpa antingen en bärbar eller stationär dator, bör du jämföra för-och nackdelar med varje

  Du behöver:.
  Stjärnskruvmejsel
  . Liten platt skruvmejsel.


  1.
  Bestäm dina behov för datorn som hjälper dig att räkna ut vilken typ är en bättre alternativ. Utvärdera betydelsen av portabilitet eller om en dator som står still kommer att passa dina behov. Om du reser regelbundet i affärer, kanske en laptop uppfyller dina behov bättre än en stationär dator skulle. Också räkna ut var du kommer att använda datorn oftast. Om du använder datorn i olika plats, till exempel hemmet, jobbet eller skolan, får en bärbar dator vara lättare eftersom du kan flytta runt.
  2.
  Beräkna kostnaden skillnaden mellan bärbara datorer och stationära datorer. Bärbara datorer kostar i allmänhet upp till några hundra dollar mer än stationära datorer. Det är också oftast lättare att uppgradera minnet och hårddisken på skrivbordet än det är på en bärbar dator.
  3.
  Studera tekniska egenskaper av bärbara och stationära datorer. Bärbara datorer tenderar att vara långsammare på teknik än sina stationära motsvarigheter. Stationära datorer har generellt nyare program om sex månader till ett år innan bärbara datorer gör. Fundera på om du är villig att spendera mer pengar för nyare teknik.
  4.
  Bedöm skillnader i RAM (Random Access Memory) i stationära och bärbara datorer. Även om minne i både PC är jämförbara, kan det finnas mindre minne i bärbara datorer än stationära och bärbara datorer i allmänhet inte fungerar lika snabbt. Detta kan vara en viktig faktor om du använder avancerade program.
  5.
  Jämför hårddiskar i stationära och bärbara datorer. Bärbara hårddiskar i allmänhet har mindre kapacitet än stationära datorer. Bärbara datorer har normalt ungefär 160 till 320 gigabyte utrymme, medan en stationär dator ha upp till 500 gigabyte. Såvida du inte regelbundet spara stora filer, kan de flesta bärbara hårddiskar uppfylla behoven hos de flesta användare.
  6.
  Överväga om högtalare är en nödvändighet eller inte. Många bärbara datorer är utrustade med högtalare. Stationära datorer har vanligtvis inte inbyggda högtalare och externa högtalare skulle behövas. Om du regelbundet se film och lyssna på musik, kan högtalare vara viktiga för dig. Dock kan externa högtalare vara förhållandevis billigt att köpa, en del kostar så lite som $ 20. Även högtalarna i bärbara datorer är ibland inte särskilt högt, och externa högtalare kan ha skarpare och klarare ljud.

  tips och varningar


 • Om du är orolig hårddiskutrymme, kan externa hårddiskar köpas då för att spara dina filer och utöka hårddisken kapacitet. Dessa varierar i pris, beroende på hur mycket utrymme du behöver, men kan kosta så lite som $ 50 och så mycket som $ 200.

Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:hur du ansluter en Canon färglaserskrivare kopiator till en dator

Relaterade artiklar


 • hur man byter en display Toshiba laptop
 • hur man bygger en begagnad dator
 • hur man byta patroner på Epson TX200 skrivaren
 • hur man kan öka volymen på en Acer Aspire 3680
 • hur du ställer in en skrivare att skriva ut på båda sidorna av papperet
 • Syftet med bärbara datorer
 • hur man kan stoppa en laptop batteri från laddning
 • hur du flyttar ipod data till en PC
 • Hur man laddar ner DVD-skivor till en dator utan en DVD-enhet
 • hur du slår på HP zv6000 bluetooth