Dator > hur man ska förstå datorprocessorer

 • hur man ska förstå datorprocessorer


 • Datorer tjäna som knutpunkt på moderna kommunikationer, nöjen och affärer. Inuti varje dator är en del av maskinvaran tillgivet känt på IT-området "hjärnorna" av maskinen. Denna del av maskinvaran, känd som centralenhet eller processor, sitter på datorns moderkort. Utan CPU, skulle ingen av de andra produkter eller program på datorn ska kunna fungera ordentligt. Att förstå en CPU innebär att titta på några tillhörande nummer och villkor.

  Du behöver:
  skruvmejsel, Philips-head
  . 2 DDR3 minneskort, 1 eller 2 GB.
  2.
  5-tums SATA-hårddisk.


  1.
  Identifiera CPU varumärke och pin konfiguration. Vanliga märken är Intel och AMD. Stiftet konfiguration avgör hur processorn får plats på ett moderkort. Varumärket och pin konfiguration därmed identifiera vilka moderkort är kompatibla med en viss processor.
  2.
  Hitta CPU klockan. Den klockfrekvens mäts i megahertz (MHz) eller gigahertz (GHz). Den talar om hur mycket data som processorn kan behandla per sekund. En 1 MHz processor som kan beräkna en miljon data cykler per sekund, medan en 1 GHz processor klarar av att beräkna en miljard data cykler per sekund. Även om flera faktorer som påverkar datorns hastighet i allmänhet, ju högre klockfrekvens, desto snabbare datorn kommer att bli eftersom processorn kan komma åt data för att utföra uppgifter snabbare. Klockfrekvenser brukar annonseras på tillverkarens låda eller är stämplat direkt på processorn.
  3.
  Fundera på hur många kärnor processorn har. Processorn är tekniskt en plastbit med silikon på den. De silikon leder ström så att processorn kan utföra beräkningar för datorns uppgifter. Det är den klump av silikon som faktiskt är processorn. En CPU med flera kärnor har helt enkelt mer än en klump av silikon på den. Varje klump av silikon leder ström oberoende av varandra, vilket gör det möjligt för processorn att utföra mer beräkningar och utföra fler uppgifter. Ju mer kärnor en CPU har, desto snabbare kan processorn fungerar som helhet.
  4.
  Titta på CPU rutan för belopp på nivå 1 och nivå 2-cache för CPU. Cachar är korttidsminnet enheter (marker). De är kopplade till varje processor på CPU. Du vill att cachen ska vara så hög som möjligt eftersom det är snabbare för CPU att komma åt cachen än det är att få tillgång till andra minne såsom Random Access Memory (RAM).
  5.
  Tänk på processorn som en översättare och trafik cop. Varje bit av maskinvara som är ansluten till ditt moderkort --- till exempel ljudkortet --- ger ut och tar emot data. Dessa uppgifter måste vara i ett enhetligt språk för att de olika externa enheter kommunicera med varandra. Processorn arbetar med moderkortet att översätta alla data från de anordningar i numerik, särskilt 1: or och 0: or. Processorn synkroniserar också hastigheten på varje enhet. Denna synkronisering och matematiskt språk är vad gör att datorn kan utföra flera funktioner samtidigt, som att titta på en video med både ljud och grafik.


Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:hur man identifierar RAM värden datorminne

Relaterade artiklar


 • firewire hårddiskar vs USB-hårddiskar
 • Definitionen av en kopia CD
 • hur man kan återställa och säkerhetskopiera dina Apple IPAD
 • hur du återvinner toner för pengarna
 • vad är en barebone datorsystem?
 • hur man konfigurerar en HP multimedia tangentbord
 • information om en HP Scanjet 4600
 • hur man använder TV ut på en Dell Inspiron 600
 • Hur man monterar ett SD-kort som hårddisk
 • hur du formaterar en diskett i DOS