Dator > hur man uppgraderar en DDR2 RAM

 • hur man uppgraderar en DDR2 RAM


 • Double Data Rate 2 RAM dök upp i mitten 2000-talet. Före tillkomsten av DDR2-minne, hade DDR-minne var populär under flera år. I motsats till den ursprungliga Double Data Rate-minne, kunde DDR2-minne funktionella vid potentiellt fördubbla hastigheten. Många datorer fortfarande använda DDR2-minne och om din dator kan rymma fler DDR2 RAM än du har installerat kan du lägga till ytterligare eller ersätta befintliga minnesmoduler för att öka datorns prestanda

  Förberedelser


  1.
  Ladda ner och installera antingen Crucial System Scanner Tool eller System Information for Windows för att avgöra hur mycket minne som är installerad i ditt system, och hur mycket minne totalt datorn kan rymma. Leta efter "Memory"-fältet i "hårdvaran" lista om du använder SIW eller vänta för den avgörande skanna till komplett för att se resultatet. Mac-användare kan öppna "Om den här datorn" och klicka på "Mer Info".
  2.
  Ta del av hur många DDR2-minne slots är för närvarande full. Om datorn kan hantera ett extra 1GB minne men alla platser är fulla, kanske du måste byta ut en av de nuvarande minnesmodulerna. Om du har öppna slots, kan du lägga till minne utan att ta bort några moduler. Dessutom kan varje kortplats bara att kunna rymma en viss mängd minne (t. ex. 1 GB). Systemet Verktyget kommer också berätta hastigheten för det valda minnet i MHz.
  3.
  Bestäm hur mycket minne du vill lägga till. Om din dator har för närvarande 2 GB DDR2-minne, har två tomma platser och kan hantera 4GB DDR2 RAM, kan du lägga upp till 2 GB mer RAM. Men om din dator kan bara rymma 2 GB DDR2 RAM i två slots, och du redan har 1GB och 512 (. 5 GB) installerat, måste du ta bort 512-modulen att installera en större modulen upp till 1 GB.
  4.
  Köp din extra minne garanterar du köper DDR2-minne, inte DDR eller DDR3 i samma hastighet (MHz) som din aktuella hastighet.

  Installation


  1.
  Öppna upp datorn för att installera minne. De flesta stationära tornen har skruvar eller clips som håller fast en löstagbar sidopanel, i bakkant på ena sidan. Bort sidopanelen att avslöja insidan av datorn.
  2.
  Leta reda på DDR2-minne slots och, om du har en ledig plats, tryck öppna klippen i vardera änden. Om du behöver ersätta en befintlig modul, tryck Öppna clipsen och dra befintliga minneskrets rakt ur facket. Kontrollera etiketten på chippet för att säkerställa att det är den du vill ersätta. Om inte, byt chip och ta bort ett annat chip.
  3.
  Anpassa dina nya minnesmodulen med facket, med clips öppen, så att nyckeln skåran i modulens passar över gupp i facket. Använda samma metod om du har tagit bort fel minnesmodulen (s).
  4.
  Tryck din DDR2-minne modulen rakt ner i kortplatsen tills den tvingar klipp avsluta med ett "klick".
  5.

  Byt ut panelen som du tog bort från datorn, anslut alla kablar och slå på datorn med sitt minne uppgraderingen.

  tips och varningar


 • Kontrollera att datorn är avstängd och koppla loss alla kablar och sladdar innan du lägger till eller tar bort minnet.
 • gemensamma minnesmoduler storlekarna innehåller 512MB, 1GB och 2GB.
 • Om du inte ordentligt installerar minnesmodulen och slår på datorn, kan det orsaka skador på modulen samt andra hårdvara.
 • Tvinga aldrig in modulen i facket eftersom det kan skada minne. Om chipet inte passar i öppningen, vrid den 180 grader och försök igen.

Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:Epson 1400 vs 2400

Relaterade artiklar


 • hur man använder ett trådlöst luft kort på en stationär PC
 • hur man kan kontrollera en laptop skärmstorlek
 • hur du tar bort TMA plattan från en HP 8200 skanner
 • hur man byter en bläckpatron
 • specifikationerna för en Hewlett Packard Compaq 6510b laptop
 • definition av orden handdatorn
 • vad är skillnaden mellan en firewire & en USB?
 • hur man upptäcker den VGA-kort
 • hur du aktiverar pekplattan för en acer TravelMate 6292 laptop
 • Felsöka en MacBook efter vätskespill