Dator > vad är en Ultra ATA-hårddisk?

 • vad är en Ultra ATA-hårddisk?


 • Integrated Device Electronics (IDE) hårddiskar och deras klassificeringar är en av de mer oklara bland datorteknik. Olika företag utformat olika IDE-hårddisk standarder med olika varumärken. Många av dessa hårddisk normer hade mer än ett namn. Ultra ATA är ett sådant IDE hårddisk som standard som är känd av flera olika namn och även sträcker sig över flera ATA standarder i sitt användande

  utveckling

  hårddisk som standard som kom att kallas Ultra ATA godkändes av American National Standards Institute (ANSI) 1998 som den fjärde versionen av ATA-standarden, också kallade ATA-4. Det var baserat på en ny teknik som utvecklats av Quantum och Intel som kallas Ultra DMA, vilket gjorde för snabbare överföringshastighet, liksom andra uppgifter uppgraderingar integritet.

  Överföringshastighet

  Ultra ATA-hårddiskar har möjlighet att uppnå sina snabbare överföringshastigheter-fördubbling från 16. 6 MB per sekund till 33,3 MB per sekund-på grund av att uppgradera till den out-of-date synkront läge för dataöverföring. I tidigare versioner av IDE-hårddisk som standard var asynkrona, vilket betyder att de hade faktiskt halva bandbredden tillåtet Ultra DMA data som ska överföras dubbelt så ofta. Senare versioner av Ultra ATA kan höja dataöverföringshastigheter ytterligare genom att höja den hastighet med vilken varje data förfrågan skickas.

  Data Integrity

  Den tidigare versionen av IDE-standarden, ATA-3, introducerade Self- Övervakning Analys och rapportering Technology (SMART) teknologi, som gjorde det möjligt hårddiskar för att kontrollera datafel mer effektivt. Ultra ATA introducerades den cykliska redundanskontrollen (CRC), en beräkning som utförs av hårddisken för att verifiera data efter att den överfördes.

  Uppgraderingar

  Varje efterföljande version av Ultra ATA, som också godkändes av ANSI som ATA-5 och ATA-6, gjorde snabba dataöverföringar ytterligare. ATA-5 var klarar av att överföra 66,6 MB per sekund, ATA-6 var kan överföra 100 MB per sekund. ATA-5 åstadkommit detta genom att sänka ställtider för hårddisken och öka hastigheten för varje enskild begäran om data, ATA-6 genomfört sin högre hastigheter genom att minska signal spänning. Dessa senare krävs kablar med dubbla stiften för att uppnå sina högre överföringshastigheter.

  Utfasning av

  Alla IDE-hårddiskar, Ultra ATA ingår, är föråldrade nu. Även Ultra ATA uppgraderades till 133 MB per sekund, Serial ATA, en ny, snabbare överföra teknik, skulle så småningom ta facklan från IDE. Alla nya datorer använder hårddisken teknik baserad på SATA-teknik.


Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:hur man bygger din egen Media Center-datorn

Relaterade artiklar


 • hur man installerar en CMOS-batteri i en Dell Inspiron 4000
 • hur du infogar en micro sd
 • hur man kan återställa en dator batteri
 • hur man justerar ljusstyrkan på en Toshiba Satellite A305
 • hur man byter nycklar på en thinkpad
 • produktspecifikationer för Compaq Presario C700
 • hur du ansluter ett ljudkort till en PC högtalarsystem
 • vad är skillnaden mellan en trådlös & nätverksskrivare?
 • hur man fyller en Samsung Toner
 • mina högtalare kommer inte att fungera på min Labtec Pulse 385 st