Dator > information om datorn forensics

 • information om datorn forensics


 • Computer Forensics är den metod som utredare upptäcka bevis för cyberbrott eller brottslig verksamhet på en dator. Fall av IT-brottslighet och traditionella brottslighet som berör datorer och Internet har kraftigt stigande, enligt Internet Crime Complaint Center. Välutbildade dator kriminaltekniska utredare leverera rapporter om datorn aktivitet på brottsbekämpning och vittna om sina iakttagelser i domstolsprocesser

  Historia

  Dator kriminaltekniska svar startade 1984, med FBI: s CART (Computer Analys och Response Team), tidigare känt som det magnetiska media Program. Sedan dess har många olika offentliga och privata organ, rätt team myndigheter och internationella organisationer bedrivit forskning inom computer forensics. Forensic analytiker genomgå många timmar av allmän kriminalteknik utbildning och utveckla en gedigen bakgrund inom datorer och operativsystem före arbete på verkliga maskiner. Mest storskaliga rättsvårdande myndigheter och företag har ett dedikerat team av dator kriminaltekniska utredare och personal cybersäkerhet.

  Betydelse

  Dator kriminaltekniska analytiker lämna rapporter till brottsbekämpande och rättsliga myndigheter. Rättsmedicinska rapporterna kräver noggrann och metodisk söker igenom den misstänktes hårddiskar, USB-media och även Internet Service Provider (ISP) register kontrollera den misstänktes verksamhet. Med framsteg inom kryptografi, många brottslingar dölja information och aktivitet i filer som ser ut som rappakalja, eller i allokerat utrymme på hårddiskar. Computer kriminaltekniska analytiker har en skyldighet att leverera korrekta och fullständiga rapporter till stöd i den straffrättsliga processen.

  Typer

  Många datorrelaterade rättsliga analytiker specialiserade på en viss typ av dator utredning, såsom kryptografi eller flyttbara media kriminalteknik. Utbildning för dator examinatorer inleds med en allmän kriminalteknik bakgrund-hur man bibehåller integriteten i målet media och upprätta spårbarhet. Vissa datorrelaterade rättsliga specialister hålla grader i datavetenskap-dessa är användbara för avkodning datorprogram och hitta skadlig kod som virus. Andra rättsmedicinska examinatorer fokus på användarens aktivitet, loggfiler och vanliga filer på ett system.

  Data Integrity

  Dator utredare lägger stor vikt vid att bevara måldata perfekt och inte skadar hårdvara på alla system. Kriminalteknisk revisor krävs följs noga förfaranden dator undersökning och använda gemensamma verktyg tillgängliga att förhindra dataförlust. Ofta examinatorer göra en exakt kopia av målet media och leda utredningen på kopian, inte originalet. I allmänhet är chansen att informationen går förlorad från ett korrekt genomfört dator kriminaltekniska undersökningar är mycket låg.

  Juridisk Roller

  Dator kriminalteknik ger viktig inblick i digitala aktiviteter misstänkta föremål för förundersökning eller åtalad för ett brott. Opartisk utredare skriva dator kriminaltekniska rapporter för brottsbekämpande myndigheter, åklagare eller advokater försvar baseras på resultaten i ett datorsystem, som ofta avslöjar privata eller graverande uppgifter.

  Vissa människor anser dator kriminalteknik som digitala intrång, ett brott av 18 USC Avsnitt 1030, som förhindrar obehörig åtkomst till en dator. Men när den används tillsammans med brottsbekämpning och rättssäkerhet, är dator undersökningar tillstånd, precis som fysiska undersökningar.


Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:hur man byter olja i en Lexmark C920

Relaterade artiklar


 • Vad är en USB minne ljuduppspelning?
 • hur man kan återställa och säkerhetskopiera dina Apple IPAD
 • information om datorn forensics
 • hur du kontrollerar om Logitech datorhögtalare fungerar
 • högteknologiska mänskligt ansikte identifiering
 • hur man byter batteri på en latitud c840
 • hur du ansluter min HP Deskjet-skrivare till min dator från Dell
 • hur man byter tangentbord på en Acer Aspire 5100
 • hur man byter en HP tangentbord paviljong ze
 • hur man registrerar med Apple Store