Dator > hur man bygger en mini pc

 • hur man bygger en mini pc


 • En mini-PC är en liten stationär dator liten nog att passa i din handflata. Trots sin storlek är det fortfarande lika kraftfull som de flesta fullstora datorer. Bygga en Mini PC kräver noggrann planering för att välja och kombinera de nödvändiga komponenterna. Använda Mini-ITX arkitektur, kan du skapa en Mini PC som använder en avancerad flerkärniga processorer med dubbla kanaler minne, kombinerat med inbyggda ljud och video kan köra robust ansökan och spelmjukvara

  Du behöver:.
  Mini-ITX PC moderkort.
  CPU med flera kärnor.
  2 matchade RAM-chips, 2 GB.
  Mini ITX datorlådan /W strömförsörjning.
  SATA skivenheter, hårddisk och DVD-ROM-enhet.
  Anslutningskablar.
  Antistatiskt.
  Skruvmejsel.


  1.
  Kontrollera att alla köpte delar är förenliga med användning i ett Mini-ITX system. Mini PC använda mindre kraftaggregat, typiskt mindre än 100 watt, så delar är anslutna till systemet bör vara låg watt. Sök i emballage av delar för etiketter förkunnar Mini-ITX-kompatibilitet. Ställ delar, som ingår fortfarande i sin antistatiska påsar, ut på din arbetsplats inom räckhåll. Placera en anläggning manualer nära komponenter med principskiss öppnas helt.
  2.
  Placera antistatiskt runt handleden. Anslut klämman i änden av bandet till en metallisk yta för att jorda dig själv och förhindra statisk elektricitet från att skada din dator.
  3.
  Lägg moderkortet i mitten av arbetsytan med anslutningar för komponentvideo uppåt. Dra spaken bredvid CPU-port på moderkortet uppåt, släpp det skyddande CPU luckan. Ta bort processorn locket från CPU-porten och installera CPU till moderkortet. Justera pilen på CPU med pilen på CPU-plats. Placera processorn försiktigt i skåran och var noga med att inte röra vare sig ansikte eller baksidan av processorn. Sänk CPU spaken på sidan av CPU slot, låser processorn på plats.
  4.
  Ta bort kylvätskan plåstret skyddet på botten av CPU-fläkt och lägre fläkten på plats ovanpå processorn utan att använda någon kraft. Clip fläkten till moderkortet. Koppla in nätsladden från fläkten på markerade stiften CPU-fläkten på moderkortet.
  5.
  Installera de två matchade RAM-chips i den dubbla RAM-minnesplatser finns på moderkortet. Passa in skårorna på botten av chip med facket och tryck försiktigt baggen i spåren tills små klipp på sidan av spåren klickar på plats mot sidan spåren av RAM-minne.
  6.

  Ställ moderkortet åt sidan och placera Mini-ITX fallet i mitten av arbetsområdet. Öppna fallet genom att skruva loss fall täcka med en skruvmejsel och ställ luckan åt sidan. Storleken på de använda fallet avgör antalet driver din Mini PC har, med de stationära fall bara kan hålla en enda skivenhet medan mini-tower hålla upp till tre eller fyra.
  7.

  bort den lilla metallfolie I /O täcka från facket på baksidan av det fall där moderkortet Input /Output hamnar kommer att finnas. Vrid I /O täcka som följer med ditt moderkort så att den lilla ramen runt kanten på porten står inför öppningen inifrån. Tryck på denna ram tätt i öppningen för att installera skyddet på plats.
  8.
  Installera moderkortet i chassit genom att anpassa I /O-portar på baksidan av moderkortet med installerade I /O-locket. Tryck hamnar genom täcka hålet samtidigt att försiktigt placera moderkortet på fallet botten. Se till att skruvhålen på undersidan av moderkortet anpassa monteringshålen på undersidan av ärendet. Skruva fast moderkortet i målet med hjälp av små skruvarna som följde med moderkortet.
  9.
  Efter installationen diagrammet för moderkortet, anslut kablarna från fall till moderkortet. Vid minsta kommer det att finnas både makt och återställa kontakter, samt en power-LED-kontakt.
  10.
  Installera diskenheter önskas för ditt system i ärendet. Tryck kör in i monteringsfästena så att data och kontakter power point till den bakre. Rikta in skruvhålen på enheterna med de på monteringsfästena, och skruva enheterna ordentligt. Anslut datakabeln från enheten till moderkortet och anslut sedan strömkabeln från strömmen till enheten.
  11.
  Anslut strömförsörjningen till moderkortet genom att lokalisera lämpliga moderkortets kontakt som sträcker sig från utbudet och sedan trycka på kontakten uttagen till uttagen på moderkortet. Kontrollera din moderkort diagrammet för anslutning platsen.
  Tolv.
  Tillbaka locket på Mini-ITX fallet, skruva fast den på plats.


Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:hur man defragmentera en Pocket PC för gratis

Relaterade artiklar


 • hur man installerar en Hiro data faxmodem
 • information om en HP Scanjet 4600
 • hur du avaktiverar energisparläget i en LG
 • hur att fylla HP 57 bläckpatroner
 • hur du ställer in en stationär dator
 • Hur konvertera en mac diskett till en dator
 • specifikationer för ett Compaq Presario v5303nr
 • hur man installerar en CMOS-batteri i en Dell Inspiron 4000
 • hur man uppgraderar RAM på en bärbar dator
 • hur man ansluter en USB-mus på en Dell Studio 17 bärbar dator