Dator > flash-minne vs hårddisk

 • flash-minne vs hårddisk


 • Trots sina olikheter, flash-minne och hårddiskar har något gemensamt: de är båda så kallade icke-flyktigt minne. Icke-flyktigt minne, till skillnad från permanenta minnet, behåller sin data även när det inte får ström. Detta gör att flash-minne och magnetiska hårddiskar som ska användas för långsiktig lagring på. Med flashminne ökar i popularitet, den jämförelse mellan hårddiskarna och flash-minne, en solid-state disk när de ersätter en hårddisk blir allt viktigare eftersom tiden går.

  Hur hårddiskar Arbete

  Hårddiskar (eller hårddiskar) är komplicerade verk av moderna mekanik. En motor vänder magnetskivor, ibland kallad "fat", medan armarna skanna spinning diskar. Data lagras i form av magnetiska ut-antingen en etta eller en nolla-och ordnade i sektorer på varje disk på hårddisken. Armarna läsa och skriva data till hårddisken.

  Hur Flash-minne fungerar

  Flashminnet är också en komplicerad teknik, men det innebär liten mekanisk uppfinningsrikedom. I flashminnet, data också effektivt lagras i form av ettor och nollor. En nolla är skapad av en tom cell, en av en cell där en elektrisk laddning är fångad.

  Namn härledningar

  Namnet "hårddisk" kommer från hårddiskar som utgör enheten. Namnet "flash" hänvisar till det faktum att minnet kan raderas snabbt och i stora sjok, var något flashminne föregångare inte kan göra. Namnet "solid-state drive" kommer från det faktum att ingen av enhetens delar rör sig, till skillnad från mekaniska hårddiskar.

  Jämförelse

  Hårddiskar är fortfarande den vanligaste typen av icke-flyktiga minnet används i datorer . Tekniken är långt mer utvecklad än den yngre flashminne och mycket större lagringskapacitet finns i hårddiskar än i de nyare flash-minne-drivna, SSD-hårddiskar. Medan prestandavinster fortsatt låg och priserna fortfarande är höga kommer de flesta datoranvändare hitta lite anledning att använda ett SSD-hårddisk i stället för en hårddisk.

  Använda Flash-minne

  Vissa datoranvändare kan ha nytta av att använda ett flashminne SSD-hårddisk mer än andra. Factory och anläggningsarbeten, där arbetsplatsen trauma kan skada data, efterlyser en mer robust dator och lagring med mindre risk för att skadas. Flash-minne SSD-hårddiskar i spetsen för detta område, eftersom de saknar rörliga delar betyder att det finns färre sätt data kan förloras.


Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:hur man gör en dator körs på batteri

Relaterade artiklar


 • Vad händer med datorer som återvinns?
 • hur man kan stoppa en laptop batteri från laddning
 • Hur justerar jag pappersstorlek på ett foto smart kopiator C5280?
 • hur du tar bort hårddisken från en hp pavilion fall
 • hur att helt radera hårddisken på CNET
 • hur man ska värdera ett fax server
 • Hur foder jag manuellt etiketter i en HP Color LaserJet 5500?
 • hur man demonterar en Compaq Presario M2000
 • hur du formaterar en hårddisk för xp installation
 • hur man använder en Logitech Cordless Optical Mouse