Dator > Vilka är fördelarna med scanners?

 • Vilka är fördelarna med scanners?


 • Bild skannrar (eller bildläsare) är användbara kringutrustning på nästan alla datorer operatörens skrivbord. Sedan den presenterades i mitten av 1980-talet, skannrar idag är mindre, lättare, mer kapabel och säkerligen billigare. Anslutning med vanliga USB-portar och kablar, komma åt och driva en skanner är så enkelt och okomplicerat som att använda en dator skrivare. Vissa tekniker har gjort skannrar inte så användbart som de en gång var (digitala kameror har minskat behovet att skanna i fotoutskrifter) men skannrar fortfarande har en mängd användningsområden på dagens arbetsplatser och hem.

  Scanning

  Med hjälp av en skanner förvandlar analoga bilder (allt på en tryckt sida eller ett fotografi) och översätta den till digital information. En scanner passerar ett starkt ljus över bilden och den upplysta bilden återspeglas på rader av små lins som kallas LCD (Liquid Crystal dioder). Det finns tre typer av LCD-skärmar, en för grönt, en för röd och en för blå. Blanda dessa tre färger i olika proportioner producerar varje färg från svart till vitt. Skannern skannar bilden i en serie av linjer. Ju fler linjer tydligare upplösningen på bilden. I LCD-skärmar tar det reflekterade bilden från varje rad och överför den till datorn som digital information.

  OCR

  En fördel med bild skannrar är förmågan att känna igen optiskt tecken och översätta dem till ASCII-baserade text. Optical Character Recognition (OCR) använder skannerns imaging att "läsa" ord på en sida och redovisa de enskilda bokstäver och skiljetecken som digitala bilder. När erkänt skannern då producerar ett ordbehandlingsdokument av motsvarande ASCII (American Standard Kod för Information Interchange) text. Orden kan nu redigeras och ändras eller används som kopia i sidorna för desktop publishing layouter.

  Tryckt konst

  Scanners är ett sätt att mata in i datorn alla plana ut konstverk. Detta inkluderar bilder, logotyper företag och grafiska bilder av alla slag. När skannern har överfört bilden till datorn den kan manipuleras, ändras, färgade och placeras i olika program för produktion och visning.

  datalagring

  Oavsett om du använder OCR-teknik eller inte, skannrar är ett snabbt sätt att spara data på utskrivna sidor. Scanning svartvita dokument och spara varje sida som en grafisk bild kan minska behovet av arkivskåp fulla av register och rapporter. När scanner "griper tag" sidan och lagrar den ursprungliga kan kastas eller förvaras i ett arkiv.

  Färg

  Skannrar kan användas på prov in färg i datorn för senare matchning och produktion. Använda skannern medel yrkesverksamma på konstmarknaden och personer som arbetar med många olika färger (skräddare, målare, reparation auto kropp personer, etc. ) Kan ha alla sina tillgängliga färger och färgprover från kunder digitalt lagrade på datorn.


Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:hur reparera en gateway laptop gångjärn

Relaterade artiklar


 • hur du ställer in crm
 • hur du avaktiverar energisparläget i en LG
 • hur man kan köra en laptop på ett plan utan ström
 • Hur förhåller sig en Pentium 4 2,6 till en Pentium M 1,5?
 • hur man uppgraderar en Tecra M2 processor
 • ersättning instruktioner för en Sony Vaio dator tangentbord
 • Hur ändrar jag batteriet i en CyberPower 525sl?
 • HP 56 refill instruktioner
 • hur man byter RAM i en Inspiron 1501
 • hur man använder s-video på en stationär dator