Dator > hur en användning koreansk tangentbord

 • hur en användning koreansk tangentbord


 • Koreanska tangentbord är populärt bland en del datoranvändare. Många koreanska tangentbord med funktioner såsom färgade bakgrundsbelysning, extra funktionstangenter, eller specialiserade nyckel layout. De flesta koreanska tangentbord erbjuder möjligheten att skriva med både Hangul alfabetet, används för att skriva koreanska och det latinska alfabetet som används för att skriva på engelska. Detta uppnås genom att varje knapp tjänar flera syften, vilket kan vara förvirrande för en första-gången-användare. Använda en koreansk tangentbord är faktiskt ganska enkelt och det borde bara ta några minuter att lära dig.
  1.
  Anslut din koreanska tangentbordet till datorns USB eller PS /2 seriella porten.
  2.

  startar datorn.
  3.
  Öppna ett textredigeringsprogram såsom Word eller Anteckningar för att testa tangentbordet. Du kanske behöver installera ytterligare drivrutiner, språkstöd, eller programvara för att uppnå full funktionalitet. Försök att skriva med några bokstäver, testa det numeriska tangentbordet och funktionstangenterna också. Om datorn inte omedelbart känner igen din ingång, är nyckeln felaktigt mappade, eller om du kan inte visa Hangul bokstäver, måste du installera koreanska språkstöd.
  4.
  Öppna Start- menyn och välj sedan Kontrollpanelen. Från kontrollpanelen, välj "regioner och språk. " Klicka på fliken som heter "Tangentbord och språk" och leta reda på knappen "Lägg till" bredvid "Ändra Keyboard" alternativet fönster. Klicka på den här knappen och välj "koreanska" från listan över visade språk. Från det koreanska sub-menyn, markera alternativen "Keyboard" och "Microsoft IME" och sedan klicka på knappen "Apply" för att spara dina ändringar. Detta kommer att lägga Hangul teckenstöd till din dator och gör att du korrekt skriver med hjälp av en koreansk tangentbord.
  5.
  Tryck ha /En knapp för att växla mellan hangul och engelska ingång. Denna nyckel är vanligtvis ligger bredvid mellanslagstangenten, men kan vara på en annan plats beroende på vilken modell av tangentbord du äger.
  6.
  Använd "Shift"-knappen för att växla mellan tecken på tangenter som funktionen flera tecken. Generellt den översta raden av tangenter kommer att ha två Hangul tecken som hör ihop med varje nyckel.
  7.
  Placera textmarkören till höger av ett block av Hangul text och tryck F8 för att konvertera den till Hanja tecken. Hanja är ideografiska symboler som representerar hela ord eller begrepp. De är lånade från kinesiska och användes före antagandet av den Hangul alfabetet. Dessa symboler är fortfarande blandas in skrivna språket, så att kunna använda dem när man lär sig är en värdefull tillgång. Var medveten om att inte varje ord kommer att ha en Hanja motsvarande.
  8.
  Placera textmarkören till höger om en Hanja tecken och tryck "F7" för att omvandla ord till Hangul tecken. Detta kan vara användbart för att lära innebörd eller uttalet av komplexa Hanja tecken. Med lite träning bör du kunna använda din koreanska tangentbordet med lätthet för både engelska och koreanska skriva.


Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:hur man berättar skillnaden mellan Eide och SATA-hårddiskar

Relaterade artiklar


 • Definitionen av typsnitt
 • HP 21 Ink Refill instruktioner
 • Vad är en USB minne ljuduppspelning?
 • hur du använder HP-skrivare 2015
 • information om GeForce 6600 GT ddr3
 • Felsökning av HP 952c
 • hur man byter en laptop bildskärm
 • hur man ansluter en PS1 controller till PC
 • hur man återställer en HP 2550l color laserjet
 • hur man installerar RAM Acer Aspire 5315-serien