Dator > hur du tar bort hårddisken från en hp pavilion fall

 • hur du tar bort hårddisken från en hp pavilion fall


 • Hårddiskar lagrar all information det tar att köra en dator. När datorn öppnas ett program, till exempel ditt operativsystem, drar det att programmet information från hårddisken och sätter det i minnet. Om du måste, kan du ta bort fysiskt hårddisken från datorn för att lagra det, eller installera den i en annan dator. Självklart, om ditt system endast har en hårddisk, fungerar det inte förrän du antingen lämna tillbaka den enhet eller installera ett nytt

  Du behöver:.
  Stjärnskruvmejsel


  . 1.
  Ta bort alla kablar från baksidan av datorn. Komma ihåg var de går, skriva ner sina platser, eller ta en bild.
  2.
  Lägg datorn på sidan så att kontakterna på baksidan är närmare marken. Vänd baksidan av datorn mot dig. Lossa två eller tre skruvar som håller fast sidopanelen-som nu är vänd uppåt. Med skruvarna bort, dra sidopanelen tillbaka och bort från datorn. Denna metod fungerar för nästan alla Pavilion modeller, men om din sidopanel inte glider ut, kolla i online-dokumentationen på HP: s hemsida för instruktioner som är specifika för din modell.
  3.
  Vänd datorn rätt sida upp med den öppna sidan mot dig. Tryck ut på de tre flikarna som håller frontkåpan på plats. Dessa flikar är normalt svart och är placerade längs den främre luckan. När flikar är löst, svinga den främre luckan öppen lite, dra sedan bort det från datorn.
  4.
  Hitta den hårddisk som du vill ta bort. Det kommer att vara beläget längs datorns framsida, som utsätts nu att frontluckan är avstängd. Hårddiskar är generellt lite mindre än CD-ROM-enheter och DVD-enheter, plus den hårddisken kommer att vara den enda del av maskinvaran i fronten på maskinen som du inte kan se när frontluckan på. Dra ut strömkabeln och datakabeln från baksidan av hårddisken. Strömkabeln kommer att ha fyra flerfärgade trådar och datakabel kommer antingen att bli en lång flatkabel eller en liten röd kabel, beroende på vilken typ av hårddisk.
  5.
  Bort skruvarna på sidan av chassit som håller hårddisken på plats. Hårddisken är ofta inneslutna i en bur. För dessa system, lyft spärren närmast enheten och skjut sedan bur ur facket. Du kanske måste titta noga för att hitta den, men det kommer att finnas en liten metall eller plast spärr som håller buren på plats. När buren är gratis, kan du lossa skruvarna som fäster hårddisken till bur och ta ut hårddisken.
  6.
  Tillbaka frontkåpan och sidopanelen genom att vända på processen du använde för att ta bort dem.


Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:hur man installerar en HP F340 skrivaren utan disken

Relaterade artiklar


 • batteri för bärbar dator installationsanvisningar
 • hur man byter en 512 marker i en dell inspiron 1501
 • hur du ställer in en pc 5,1 högtalare
 • hur du tar bort hårddisken på gateway bärbara serie 0039180051
 • hur du tar bort minnet från en hp pavilion bärbar dator
 • Avinstallera ett QLogic förare
 • hur man ansluter en PC TV tuner till en TV
 • Hur man bränner en iso till en fungerande dvd
 • hur du tar bort en hårddisk från en Dell Latitude c643
 • hur man installerar Logitech hörlurar