Dator > hur du ställer in en dator projektor för PowerPoint

 • hur du ställer in en dator projektor för PowerPoint


 • LCD-projektorer har VGA-ingångar, så att datorer kan ansluta direkt till dem. Detta gör det enkelt att visa en PowerPoint-presentation från en dator via en projektor. Förbered presentationen förväg. Du kan kräva speciella kablar för att ansluta projektorn och datorn. Det är också viktigt att se till att PowerPoint körs korrekt på presentationen datorn innan du börjar

  Du behöver:.
  LCD-projektor
  . Dator.
  VGA kablar.
  VGA-Splitter (tillval).

  Ställ in projektorn för PowerPoint


  1.
  Testa din PowerPoint på presentationen dator som ska anslutas till projektorn, särskilt om du skapade PowerPoint på en annan dator. Se presentationen datorn har en kompatibel version av PowerPoint och att du installera och uppdatera alla tillägg programvara som behövs, t. ex. mediaspelare. Om PowerPoint körs som förväntat på presentationen dator, all nödvändig programvara installeras och uppdateras.
  2.
  Bestäm där datorn och projektorn kommer att gå. Om datorn och projektorn är nära varandra, kan det inte finnas några speciella kablar behov. Om datorn måste placeras långt från projektorn behöver du lång VGA-kablar för att ansluta datorn till projektorn. Kontrollera också att projektorn är rätt avstånd från duken för publiken att tydligt se presentationen.
  3.
  Anslut lämpliga kablar. Detta inkluderar kraftkablar. Om datorn och projektorn är nära varandra, anslut en kort VGA kabel från videoutgången på datorn till ingången på projektorn. Projektorn ingång kan vara märkt "Computer," Input "eller annan liknande sikt. Detta är VGA kabeln som skulle ansluta till skärmen, så bildskärmen kommer att vara ur funktion under presentationen.  Om du behöver visa skärmen under presentationen, måste du lägga till en VGA-splitter. Anslut den enda änden av splittern till datorns videoutgång och anslut sedan en av de dubbla ändarna på splittern till monitorn och den andra änden till projektorn. Du kan behöva patchkablar för att köra från maskinen till projektorn och monitorn. Om datorn och projektorn ligger långt ifrån varandra, måste du ha en mycket lång VGA-kabel för att ansluta splittern till projektorn.
  4.
  Sätt på projektorn och kör PowerPoint. Finjustera bilden om det behövs. Det ringer på framsidan av projektorns lins kommer att fokusera bilden. Om det finns ljud, justera volymen efter behov och justera placeringen av projektorn så att den projicerade bilden är en acceptabel storlek.

  Tips och varningar


 • VGA Kablarna är inte utformat för att skicka signaler över långa avstånd. Om du använder VGA-kablar längre än 20 meter, kan du behöva en USB-drivna VGA-delare att se video kvalitet.

Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:hur man startar en Dell Latitude d20

Relaterade artiklar


 • hur man kan få en skrivskyddad SD-kort
 • hur man gör en minnesuppgradering på en Dell-dator
 • hur du tar bort fallet från en HP Pavilion A720
 • Hur man testar USB-enheter
 • hur förklarar RAM i en dator
 • hur man upptäcker den VGA-kort
 • hur du ändrar bläckpatroner för HP 5510
 • hur man byter en display Toshiba laptop
 • batteri för bärbar dator installationsanvisningar
 • hur man torka en gammal hårddisk