Dator > hur du överför data från en gammal pc

 • hur du överför data från en gammal pc


 • Om du har upplevt den olyckliga händelse av att ha en datorkrasch eller har helt enkelt uppgraderas till en ny dator, är du antagligen inför utmaningen att överföra data från din gamla dator till din nya. Det finns anordningar som konstruerats särskilt för detta ändamål. Data kan överföras med hjälp av ett USB-minne eller en hårddisk kapsling. Denna uppgift kan tyckas skrämmande, men med rätt utrustning kan det vara en ganska enkel process
  1.
  Uppskatta hårddisklagring storlek data du kommer att överföra och köpa en lagringsenhet. Om den totala storleken på de data som du överför överstiger 32 GB eller du överför data från en icke-fungerande PC, rekommenderas det att du köper en hårddisk kapsling. USB-minnen kan köpas för så lite som $ 10 på 2010 priser. Priset ökar med lagring storleken på enheten. Ett USB-minne är en lagringsenhet som ansluts direkt till en USB-port på en PC. Med en hårddisk låda, måste du ta bort hårddisken från din gamla dator och placera den i kammaren. Om du behöver hjälp att ta bort din hårddisk, kolla med din datortillverkare. Hårddisken kapsling kommer med instruktioner.
  2.
  Förbered data på din gamla dator för att överföra. Om du använder ett USB-minne, samla de filer som du överför och placera dem i en fil mapp i en lättillgänglig plats, till exempel "Mina dokument" eller "Desktop. "Sätt i USB flash-enheten i en av USB-enheter på din gamla dator. Från" Utforskaren "eller" Min dator ", kopiera mappen som innehåller filerna och klistra in den i flash-enheten. Om du använder en hårddisk kapsling, finns det ingen anledning att samla dina filer i förväg, som ni kommer att överföra dem direkt från hårddisken på din gamla dator till din nya.
  3.
  Överför dina data och spara den på din nya dator. Om du använder ett USB-minne, sätter in enheten i en USB-port på din nya dator. Beroende på vilken version av operativsystemet får ett fönster och frågar vad du vill göra med data på USB-minne. Du kan följa anvisningarna eller helt enkelt öppna "Windows Explorer" eller "Den här datorn" för att kopiera data från flashminnet till din nya dator. Om du använder en hårddisk kapsling, anslut USB-kabeln från enheten inneslutningen till din nya dator. Du kan komma åt innehållet på enheten från "Windows Explorer" eller "Den här datorn. " Markera de filer du vill överföra och kopiera och klistra in dem i en mapp på din nya dator.


Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:hur man fyller en HP bläckbehållare

Relaterade artiklar


 • Varför ha en USB-port på en datorskärm?
 • hur till återvinna bärbar batteritid
 • hur man kopierar filer till ett Memory Stick
 • tangentbord bort för en thinkpad 1400
 • hur man byter RAM-minne på acer 5100
 • hur du ansluter en trådlös skrivare till ett trådlöst laptop
 • hur du vill justera bläckpatronerna i HP D2660
 • Hur man testar för en USB 2.0 port
 • hur man fixar en fast nyckel på datorns tangentbord
 • hur man byter Lenovo T61 minne