Dator > hur man gör min pc startar snabbare

 • hur man gör min pc startar snabbare


 • Det finns flera saker du kan göra för att öka hastigheten på start-up på din dator. Många av dessa åtgärder har den extra fördelen att erbjuda högre hastighet under din Internet webbupplevelse och förbättra det allmänna hälsotillståndet i din dator. Problem såsom virus, fragmenterade filer och otillräcklig RAM (Random Access Memory) bidra till de förseningar kan uppstå när du först slår på datorn

  Du behöver:.
  RAM, om nödvändigt
  . Antivirusprogram.


  1.
  Lägg RAM. Kontrollera din tillverkarens webbplats för att avgöra vad datorn är uppgraderas till. Om du har svårt att hitta denna information, besök Crucial. com och kör "Crucial System Scanner Tool. " Det kommer automatiskt berätta vad RAM-minne du har installerat och vad din dator klarar av innehavet. Det kommer också att erbjuda en lista över produkter och priser kompatibel med din dator. För att lägga till nya RAM till en bärbar dator, stänga av datorn, koppla ur alla sladdar och skruva bort luckan på baksidan för att exponera RAM slots. Installera den nya RAM genom att skjuta den under metall fliken bredvid eller i stället för den befintliga minnet. Läs din bruksanvisning att installera RAM på ett skrivbord.
  2.
  Defragmentera. Alla som besöker de flesta användare inte orsakar fragmenterade filerna att dröja sig kvar runt hela sina datorer. Det är en god idé att defragmentera en gång varje månad. Från Start-menyn typ "defrag" i sökfältet. Din Diskdefragmenteraren ska visas. Du kan manuellt köra den, eller ställa in automatisk springa på schemalagda tider.
  3.
  Ta bort objekt på skrivbordet och oönskade filer. De objekt på skrivbordet starta i bakgrunden varje gång du startar datorn. Varje program eller stora filer som sitter på skrivbordet och sällan vänjer lägger till ytterligare starttid. Att ta bort dessa ikoner på skrivbordet, peka på dem, högerklicka sedan. Från menyn som öppnas, välj "Ta bort". Du kommer att se ett nytt fönster där du ombeds att bekräfta att du vill ta bort denna ikon och en påminnelse om att det bara tar bort genvägen. Var noga med att rensa ut dina mappar och filer samt för att optimera hastigheten.
  4.
  Kör en virussökning regelbundet. Virus kan göra konstiga saker med din dator, inklusive bromsa dess prestanda. De flesta virusprogram kan ställas in att köras automatiskt. Kör en fullständig genomsökning av systemet minst en gång i veckan.


Previous:hur man ansluter en Hewlett Packard dator till en TV Next:HP 1500 skrivare felsökning

Relaterade artiklar


 • Inaktivera en pekplatta i en hp laptop
 • Hur justerar jag pappersstorlek på ett foto smart kopiator C5280?
 • Hur man testar ett batteri gateway anteckningsbok
 • hur man installerar en Compaq Presario bärbar hårddisk
 • hur du säkerhetskopierar data till en extern hårddisk
 • hur du ändrar inställningar från en inbyggd musmatta till en trådlös fjärrkontroll mus
 • hur man gör min pc startar snabbare
 • hur man kan återställa en skadad SD-kort
 • Vilken kabel ska jag använda för att ansluta en skrivare?
 • hur man byter en bläckpatron