Dator > PowerBook G4 kan inte ansluta till 802.11n

 • PowerBook G4 kan inte ansluta till 802.11n


 • IEEE 802. 11n-anslutning gör att datorn och mobila användare att ansluta till Internet trådlöst på snabb, tillförlitlig hastigheter. Många trådlösa routrar använda denna standard för att överföra snabb Wi-Fi-signaler, vilket ger användare av bärbara datorer bekvämligheten med att gå online utan att ansluta till en Internet-kabel. Om du äger en G4 PowerBook med en AirPort-eller AirPort Extreme-kort-Apples vanliga trådlösa kort-du kan ansluta till cyberrymden använder någon öppen 802. 11n signal. Om du upptäcker att din bärbara dator vägrar att erkänna eller acceptera denna signal kan du ha problem med dina systeminställningar eller programvara.

  Du behöver:
  Phillips # 0 skruvmejsel


  1
  Koppla Ethernet-kabeln. . . Om du har en fast online-anslutning via Ethernet, kan datorn standard på dina anslutna signal och ignorera din trådlösa AirPort-inställningarna. Ethernet-port liknar en bred telefonjacket och kan hittas längs vänstra sidan av PowerBook. Om du har en telefonlinje ansluten till din PowerBook via telefonjacket, koppla ur detta.
  2.
  Sätt på ditt trådlösa AirPort-signalen. Använd musen för att klicka AirPort-symbolen på menyraden längst upp på skärmen och välj "Slå på AirPort" från alternativen i rullgardinsmenyn, om flygplatsen som är avstängd. AirPort symbolen liknar en svängd triangel pekade nedåt, ungefär som en bit pizza. Om symbolen ser ut som ett fast föremål, är AirPort av. Om det består av en serie av böjda linjer, är AirPort på.
  3.
  Klicka AirPort symbolen på menyraden en gång till och välj "Öppna Network Preferences" från drop- menyn, om du fortfarande inte kan ansluta till Internet. Klicka på "AirPort" i den vänstra kolumnen i pop-up fönster, om "AirPort" inte redan visas markerat. Detta kommer att utse den trådlösa signalen som primär källa på Internet.
  4.
  Flytta närmare källan till din trådlösa signalen. Olika trådlösa routrar har olika signal intervall, och i vissa fall kan din trådlösa signalen sända från en kort räckvidd router. Flytta datorn närmare till modemet eller routern och försök ansluta till Internet igen.
  5.
  Anpassa ditt AirPort-kort. För att uppnå en tillförlitlig trådlös anslutning, måste du se till att ditt kort passar ordentligt inom sitt fall med en fast anslutning till sin antenn. För Pismo PowerBook tillgång till AirPort-kortet fallet genom att ta bort tangentbordet och skruva loss den rektangulära värmeskölden. Använd en Phillips # 0 skruvmejsel för att lossa skruven från toppen av tangentbordet, och lyfta upp den genom att trycka ned de två spärrarna över "1" och "0" knapparna samtidigt höja tangentbordet med fingertopparna. Använd samma skruvmejsel för att ta bort skruvarna från värmeskölden. Om du använder en titan, aluminium PowerBook, använd din stjärnskruvmejsel för att ta bort skruvarna från bottenplattan. Ta sedan bort målet för att komma åt AirPort-kortet. Se till att kortet sitter stadigt fast i sitt fodral, med antennen ansluten till den lilla porten på sidan av kortet. Om kortet är ordentligt fastsatta, ska du inte kan skjuta den i valfri riktning. Om kortet blir slapp, trycker det ordentligt så att hålen på sidan av kortet i kontakt med stiften i chassit.
  6.
  Se specifikationerna för din router eller basstation . Den klassiska AirPort kortet använder 802. 11b signal-standarden och AirPort Extreme-kort-tillverkade före januari 2009-använder 802. 11g standard. Din trådlösa 802. 11n-router måste stödja de äldre "b" och "g" normer för att sända signaler till G4 PowerBook. AirPort 802. 11n-basstation stöder alla de ovan nämnda signal normer, men tredje part routrar kan variera.


Previous:hur till återvinna Toshiba Next:hur man kan expandera minnet / RAM i en eMachines t3120

Relaterade artiklar


 • hur du uppgraderar minnet på en gateway
 • Hur ansluter jag en HP OmniBook 500 till en USB-hubb?
 • hur man installerar en Seagate SATA seriell ATA-hårddisk
 • Hur lägger jag till DDR2-minne i en HP Vectra skrivbordet?
 • Hur använder jag en 19V AC-adapter på en 18,5 laptop-anslutning?
 • hur man installerar en diskettenhet i en thinkpad 1200-serien
 • om PC-datorer
 • specifikationer på en Compaq Presario stationär dator
 • Hur använder jag en kuvert foder till en Dell 5310n skrivare?
 • hur man kan förhindra pdf-filer från att ladda ner till min Mac på skrivbordet