Dator > nackdelarna med datorstödd tillverkning

 • nackdelarna med datorstödd tillverkning


 • Datorstödd tillverkning, även känd som CAM, använder datorgenererade mönster (CADS) att bygga något, vanligen en säljbar produkt. . På grund av hur CAD-och CAM samverkar, har många tillverkare utvecklat kombinerade CAD /CAM-system. Använda CAM har fördelar som snabb massproduktion. Dock har CAM brister som någon ingenjör eller entreprenör måste förstå. Dessa nackdelar innebär inte nödvändigtvis att man ska kasta CAM som ett alternativ för företag. Men de kan påverka den strategi du tar för att få ut en produkt på marknaden.

  Kostnad

  Som hävdades av Thomas Rich's School Design och teknik Institutionen är datorteknik som används i CAM dyra att genomföra och stödja. Detta kompliceras av det faktum att tekniken inte är konstant. Ny maskinvara och program kommer ständigt på marknaden och ingenjörer och företagare måste försöka hålla jämna steg med dessa förändringar för kompatibilitet skäl. Dessutom kostar det pengar att utbilda personalen för att använda tekniken. Detta innebär att kostnaden för CAM inte stoppar efter den första genomförandefasen.

  Teknik Underlåtenhet

  Datorer används i CAM kan bryta ner, som kan tillhörande utrustning, såsom robotar. Varje gång detta händer finns det en risk för att bromsa eller nedläggning av produktionen. Det är inte önskvärt när ett företag är på en strikt produktionsplanering. Risken är störst i företag som är beroende av en löpande band-struktur, eftersom underlåtenhet i dessa typer av företag påverkar alla punkter i produktionen förbi fel istället för att bara en isolerad produktionsområde.

  Avfall

  CAM beror på exakt mönster som produceras av datorprogram. Om det finns en brist i konstruktionen, kan en del material till spillo, eftersom du inte kan upptäcka felet tills du ser den faktiska produkten. Detta är inte en stor fråga om produkterna är återvinningsbara eller billigt. Men blir det ett problem i produkter gjorda av material som inte kan användas igen, till exempel frigolit, eller som har en hög kostnad, till exempel en bil. Du måste också ta sig tid och ansträngning för att avyttra eller återvinna avfall och inköp material ersättning.

  färdiga design

  Som påpekats av Begäran om Business, beror cam på motiv från ett CAD-system. Således stödåtgärder man inte designers mycket eftersom det fokuserar i änden-stadiet av en bestämd åtgärd. Det är svårt att utveckla ett CAM-system utan att först ha CAD-systemet.

  Kvalitet

  Eftersom CAM-system arbetar med samma ritningar varje gång, kan de vara mycket noggranna när det gäller att producera samma kvalitet på produkten. Däremot kan glitchar och göra inträffa. Eftersom tillverkningsprocessen är automatiserad, kan företaget arbetstagare upptäcka inte de brister om de inte har en bra kvalitetssäkring team.


Previous:hur till återvinna Toshiba Next:hur du utför reparationer på microSD-kort

Relaterade artiklar


 • hur man installerar ett AirPort-kort i en PowerBook G4 Titanium
 • hur man tar hand om en extern hårddisk
 • hur man byter hårddisken för en Dell Latitude laptop
 • hur man öppnar det gäller en acer aspire 5715
 • Felsökning DVD-enheter i bärbara datorer
 • Hur ändrar jag 640 Epson?
 • hur man installerar en Targus Bluetooth musen till en Dell Latitude
 • vad är en sony duo Stick Memory adapter?
 • hur man fyller en Ricoh ap1400 tonerkassett
 • min SDHC-kort fungerar inte