Dator > hur man frigöra diskutrymme i Windows

 • hur man frigöra diskutrymme i Windows


 • Som hårddisken fylls, är din Windows-dator mer benägna att frysa och visa felmeddelanden. Så småningom kan det berätta ens du att du behöver frigöra diskutrymme så att datorn kommer att fortsätta att fungera korrekt. För att skapa mer utrymme på hårddisken måste du ta bort onödiga data och optimera de filer som finns kvar. Windows innehåller program som hjälper dig att göra detta med lätthet

  bort onödiga program


  1
  Öppna "Start"-menyn och välj "Kontrollpanelen. "
  2.
  Klicka på" Lägg till eller ta bort program "på Windows-versioner före Windows 7. Klicka på" Program och funktioner "eller" Program "och sedan" Avinstallera ett program "i Windows 7 . Detta kommer att visa dig alla program som finns installerade på datorn.
  3.
  Läs varje punkt på listan noga. Klicka på "Ta bort" eller "Avinstallera" på Windows 7, om du vet att du inte använder ett program. Lämna programmet ensam om du är osäker. Eftersom program är sammankopplade i Windows, behöver du inte vill riskera att skada ett annat program genom att ta bort ett samband med detta.

  bort onödiga filer


  1.
  Öppna "Start"-menyn och klicka på "My Documents" eller "Dokument" i Windows 7. Detta kommer att visa dig alla personliga filer på din dator.
  2.
  Titta igenom dokumenten för att avgöra dem du inte behöver. Högerklicka på en fil som passar denna definition och välj "Ta bort" från popupmenyn. Öppna en fil för att se dess innehåll, om du är osäker på om du ska behålla den. Om du råkar radera en fil som du vill, öppna "Papperskorgen" och leta upp filen och klicka på "Restore. "
  3.
  Öppna varje fil i" Mina dokument "(" Dokument i Windows 7), inklusive dem i "Min musik" och "My Received Files" mappar (" musik "och" Downloads "i Windows 7). Upprepa steg 2.
  4.
  Välj "Alla program" på "Start"-menyn och klicka på "Tillbehör". Välj "System Tools" och öppna "Diskrensning". Detta program kommer att radera alla onödiga filer från hårddisken och komprimera gamla filer för att frigöra mer diskutrymme.

  Defragmentera hårddisken


  1.
  Välj "Alla program" på "Start"-menyn och välj "Tillbehör". Välj "System Tools" och öppna "Diskdefragmenteraren". Detta program kommer att arrangera din hårddisk så att den använder utrymmet effektivare.
  2.
  Klicka på "Analysera" eller "Analysera disk" i Windows 7. Detta gör att programmet att bedöma situationen på din hårddisk.
  3.
  Klicka på "Defragmentera" eller "Defragmentera disk" i Windows 7, att starta processen med att rensa upp de hårda frekvensomriktaren.

  tips och varningar


 • Om du använder Windows 7, "Papperskorgen" kan vara dolt och inte visas på skrivbordet. Gå till sökverktyget från "Start"-menyn och skriv "skrivbordsikoner". Klicka på "Visa eller dölja vanliga ikoner på skrivbordet" och väljer sedan i rutan bredvid "Papperskorgen" på menyn som visas.

Previous:nothing Next:hur du ansluter en slav hårddisk

Relaterade artiklar


 • specifikationer av en Toshiba Satellite a355s6926
 • hur du uppgraderar HP LaserJet 8150-serien PCL-drivrutin enhetens utskriftsinställningar
 • hur man fixar ett SD-kort lås
 • hur man söker upp pc processorhastighet
 • vad är en sony duo Stick Memory adapter?
 • hur till låsa upp ett datakort
 • hur man kan återställa en raderad enhet
 • hur man kan återställa borttagna filer i OS X
 • hur man får in på CMOS om Compaq Presario
 • hur man byter ett grafikkort i en HP laptop dv9235nr