Dator > min Sony Vaio kommer inte att erkänna den nya RAM-minne

 • min Sony Vaio kommer inte att erkänna den nya RAM-minne


 • Sony Vaio linjen har stationära och bärbara allt-i-ett datorer och netbooks, vilket gör besluta om särskilda åtgärder att vidta vid lösning av minnesproblem svårt. Om datorn inte känner igen nyinstallerade RAM, är chansen att det är antingen oförenliga eller installerat fel. Hopp för det sistnämnda, som kommer att rädda dig från att returnera din nya minnet för rätt typ

  Du behöver:.
  Sony Vaio bruksanvisning
  Phillips skruvmejsel (eventuellt).

  Kontrollera vilken typ


  1.
  Titta på förpackningen som kom med RAM-minne du har nyligen installerat. Om du inte längre har förpackningen, måste du öppna datorn för att kontrollera vilken typ av RAM-minne du har installerat. Skriv ner antal nålar, typ (DDR2, DDR3, etc. ) och alla andra nummer i samband med RAM typ.
  2.
  Öppna din Vaio handbok och leta efter avsnittet antingen när det gäller system specs eller minne. Här hittar du vilken typ av minne som är kompatibelt med datorn.
  3.
  Jämför RAM föreslås i manualen med det du faktiskt installeras för att kontrollera att de är samma. Om inte, är detta troligen ditt problem. Återgå din nya RAM, köp rätt sort och installera det igen.

  Ominstallation


  1.
  Förvandla din dator och ta bort alla sladdar som leder till det. Om det är en laptop, även ta ur batteriet. Eftersom Vaio sortiment omfattar många olika typer av datorer, det finns ingen universell uppsättning instruktioner för att lokalisera minnesplatserna men eftersom du redan har uppgraderat bör du veta var de är.
  2.

  Skruva minnet lucka på bärbara VAIO-datorer, netbooks och allt-i-ett. Om din Vaio är en stationär, följ bruksanvisningen instruktioner för att ta bort sidopanelen för att komma åt minnet.
  3.
  Tryck skårorna på var sida om minnesmodulen viken för att mata ut minnet. Inspektera RAM och minnet modulfacket så att inget är sprucken eller trasig. Sätt minnet korrekt och tryck långsamt in tills du hör /ser det snäpper på plats. Skåran lås ska nu automatiskt igen. Om inte, är minnet inte helt isatt.
  4.
  Återmontera tornet eller minne luckan och återgå ström till maskinen. Slå på den och titta i det övre högra hörnet av skärmen för ett meddelande. Meddelandet kommer berätta för dig att träffa en viss knapp för att komma in installationen.
  5.
  I Setup, bör du se din nya minneskonfiguration om du har installerat det på rätt sätt. Om så är fallet, tryck på "F10" eller något annat begärs för att spara inställningarna och avsluta installationsprogrammet.

  Få professionell hjälp


  1.
  Slå på datorn och öppna din webbläsare. Navigera till Sonys supportwebbplats (se Resurser).
  2.
  Klicka på "Teknisk support" länken och ange datorns modellnummer, som finns i manualen. Hit "Enter" efter korrekt att föra in modellnummer.
  3.
  Bestäm om du hellre e-post, telefon eller chatta online med en teknisk representant. Om du väljer telefon, ring dem. Om du väljer e-post eller chatt, klicka på lämplig länk för att kontakta Sony på detta sätt.
  4.
  Beskriv problemet så detaljerat som möjligt och se till att nämna några felsökning dig " redan har provat, vilket kan hjälpa teknisk specialist minska antalet möjliga problem

  tips och varningar


 • Spara dina kvitton. ! Om du har köpt fel minne eller det är defekt, kan du kanske lämna tillbaka den för utbyte eller återbetalning.

Previous:nothing Next:specifikationer för en Lenovo k230

Relaterade artiklar


 • hur man byter en nyckel på en IBM laptop tangentbord
 • hur man identifierar en Compaq laptop hårddisk
 • Inaktivera en USB-hårddisk
 • hur du lägger till minne till ett asus
 • hur du vill justera fönster i två bildskärmar
 • Lägga till en virtuell skrivarport för USB i Windows XP
 • hur man använder en fax med en vanlig Vonage linje
 • hur du kör två skärmar bort av en pc
 • hur du partitionerar Seagate extern hårddisk
 • hur man rengör en patron laserskrivare