Dator > vad är en PF filtillägg ?

  • vad är en PF filtillägg ?


  • En PF filnamnstillägg refererar till en prefetch fil i Windows , som innehåller information om program du brukar köra i ett Windows-operativsystem . Dessa inkluderar program som körs i bakgrunden och de som körs vid uppstart . PF filer skapas för program du ofta använder för att göra dem laddas snabbare när du använder dem

    prefekten filer

    En prefetch är en Windows- fil som indexerar information av program du använder oftast. När du kör Microsoft Word , måste det att läsa flera saker som DLL -filer och andra förare att det beror på innan den lanseras . Dessa filer är utspridda i olika kataloger , som Windows har att hämta varje gång du kör Microsoft Word . Den prefetch filer påskynda denna process genom att indexera information som behövs för att starta program du brukar använda . Istället för att lokalisera varje katalog för de drivrutiner som behövs för att starta Microsoft Word kontrollerar den helt enkelt prefetch filen sedan fortsätter att lansera programmet .

    Vad Prefetch filen innehåller

    prefetch filen har liknande namn som det program den är inställd att starta . Den information den innehåller innehåller den körbara i samband med lanseringen av programmet , den katalog där processen ligger , sista gången du körde programmet , och hur många gånger du har startat programmet sedan prefetch filen skapades . Den prefetch innehåller också alla DLL-filer och drivrutiner som används med lanseringen av programmet och var de kan hittas . Indexeringen används av prefetch gör det enkelt för Windows att starta vanligaste programmen.

    Läge

    prefetch -mappen finns i C : \ Windows \ Prefetch . Windows kontrollerar först den här mappen varje gång det är inställt att starta ett program . Om en prefetch finns här , använder Windows uppgifterna i den prefekten för att starta programmet snabbare .

    Hur Windows Know What To Prefetch

    Windows använder sin Cachehanteraren att veta vad det borde prefetch , som övervakar och spår alla filer som används och lanseras under start och de första 10 sekunderna när du lanserar ett program . Det är under dessa första 10 sekunder som programmet laddar de nödvändiga DLL-filer och drivrutiner för att lansera sig själv och Cache Manager samlar in denna information för att skapa prefetch filen .

    ytterligare förstärkning

    Att lastning program ännu snabbare , särskilt under starta , kallas en konfigurationsfil Layout. ini ligger i prefetch -mappen skapas , som listar alla filer laddas från start fram till ett program startas . Det är i kronologisk ordning från den allra första filen som används under start fram till den sista som användes före konfigurationsfilen skapades . Den Layout. ini är oftast skapas och uppdateras var tredje dag av schemaläggaren .

    Överväganden

    Prefetch filer är säkert att ta bort eftersom Windows endast använder dem för att påskynda lastning av en ansökan . Fördelen med prefetch känns mer på långsammare system . Snabbare system med högre minne kan inte enkelt att märka skillnaden på en prefetch när Starta ett program. Om du raderar en prefetch , kommer det ändå att skapas nästa gång du startar ett program om du inte inaktiverar prefetch .

    Inaktivera Prefetch

    Prefetch kan endast inaktiveras genom att redigera registret . För att göra detta , skriv på rutan Kör : regedit . Detta öppnar Registereditorn. Gå vidare till :
    HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Control \ Session Manager \ Memory Management \ PrefetchParameters och hitta parameter: EnablePrefetcher . Sätt värdet till 0 . Detta stänger effektivt prefetch .


Previous:nothing Next:Hur konvertera en ANSI till en hex





Relaterade artiklar


  • hur man läser CPU-temperaturen med ett VB6 program
  • Hur konvertera ett Java-program i en Windows- tjänst
  • skillnaden mellan en Java- applet & javascript
  • användning av komponenter hårdvara
  • Microsoft Visual Studio 2008 krav
  • hur du ställer in storleken på en bild i html
  • array javascript tutorial
  • hur man skapar ett datum manus
  • Microsoft Visual Basic for Applications tutorial
  • hur man skapar en html webbplats