Dator > java script vs PHP

  • java script vs PHP


  • Javascript och PHP tillåter webbutvecklare att skapa dynamiska webbsidor . Javascript är ett klient -side språk , så att det körs på läsarens dator . PHP är ett server -side språk , så att det körs på webbservern . Dessa två språk kombineras för att skapa interaktiva webbplats för läsarna . Var och en av dessa språk kombineras , men de interagerar med webbläsaren annorlunda

    Funktion

    Varje Web programmeringsspråk är van vid. interagerar med användaren och skapa en attraktiv och dynamisk sida för läsarna . Språk är antingen servern eller klienten . Serversidan PHP exekverar utvecklarens dynamisk kod på servern . PHP tillåter utvecklaren att hämta information från en databas , filserver text eller XML-fil . Javascript är klientsidan , så det kan bara interagera med den inlästa HTML-element på webbläsaren . Javascript används för att ändra bilder , form element skicka meddelanden till användaren.

    Javascript

    Javascript används för att validera form element , bilder ändras när användaren svävar över en bild , eller sätter upp dynamisk menyalternativ . Fördelen med Javascript är utvecklaren kan ändra webbsidan element efter att användaren redan har laddat form från servern . Nackdelen är kod på klientsidan är otillförlitliga, eftersom användarens webbläsare , operativsystem och tillägg varierar.

    PHP

    PHP körs helt på webben värdservern . PHP ger utvecklaren mer kontroll över operativsystemet och hur koden hanterar dynamisk interaktion . PHP är inte beroende av användarens webbläsare eller tillägg . Det ger också utvecklare att ringa databasfunktioner använder en säker anslutning från webben värd till databasservern . PHP används ofta för att visa produkter , innehåll eller andra dynamiska element från en databas.

    Funktioner

    PHP har en liknande stil till C # och andra C-baserade språk . PHP är mindre förbjudet , vilket innebär att språket inte kräva att du deklarerar variabler ( en C- språk begränsning ) . Javascript har liknande funktioner som C- språk , men det mål form variabler på en webbsida . Javascript språk kan ladda en form element och redigera dess värde och stil .

    Identifiering

    både JavaScript och PHP kräver HTML tag element för att identifiera att koden anges på sidan är körbar . PHP språket är inkapslade i det " " taggar . Alla PHP -kod inom dessa taggar exekveras på servern . Javascript är som finns i " " taggar . JavaScript-utvecklare kan också Separat Javascript-kod från HTML- sidan med hjälp av en " . js "-fil .


Previous:nothing Next:nybörjare Visual Basic 2008 tutorial





Relaterade artiklar


  • Visual Basic kombinationsruta tutorial
  • hur koden html för att göra hemsidor
  • hur man spelar ljudfil i Visual Basic
  • Vad är Microsoft Visual C + + ?
  • html bakgrund tutorial
  • hur man skapar en uppfattning uttalande
  • hur man ändrar en katalog namn från en php
  • hur man använder perl för att söka en pdf doc
  • hur man undviker null rader i Oracle SQL
  • hur man använder arrayer i Visual Basic