Dator > nybörjare Visual Basic 2008 tutorial

 • nybörjare Visual Basic 2008 tutorial


 • Medan många ursprungligen hånskrattade åt Visual Basic-programmering språk , har Microsoft utvecklat det till ett robust programmeringsspråk. Med sin integration i Visual Studio , är det nu en kraftfull integrerad utvecklingsmiljö (IDE ) . Visual Basic är relativt lätt att lära , och du kan producera en ansökan i en kort tid

  Du behöver : .
  Microsoft Visual Basic Express 2010
   

  Visual Basic Tutorial


  1 .
  Ladda ner och installera Visual Basic Express från Microsoft ( om du inte redan har en kopia ) . Det mest prisvärda sättet att lära sig VB är att ladda ner och installera Express version , som är gratis . Installationsprogrammet kommer att ta några minuter , men när den är klar kommer du att ha Visual Basic , . NET Framework , och möjligen SQL Express installerat på din dator . Allt detta är att stödja din nya programmeringsmiljö . Den 2010 version är den mest aktuella . Nedladdning /installera får du en 30-dagars provversion . Om du vill använda det längre än så , registrera din nedladdning med Microsoft .
  2 .
  Öppna Visual Basic Express , och en skärm öppnas till dig med flera fönster , och en stor Start Sidan tar större delen av skärmen. För att starta ett nytt projekt , klicka på " Skapa ett projekt " . Detta kommer att öppna för er design fönstret , med ett tomt formulär i design -området . Du är nu redo att börja bygga din ansökan .
  3 .
  Se en kollapsad Verktygslåda fönster till vänster . Om du klickar på denna kommer att öppna verktygslådan , från vilken du kan välja komponenter ( knappar , textrutor , etiketter och en lång sortiment av objekt ) att använda i din design . Dubbelklicka på en knapp komponent , och en knapp kommer att placeras i formuläret . Välj de komponenter som passar ditt program design . När du valt vilka komponenter , måste du ordna dem i formuläret på ett sätt som är vettigt .
  4 .
  byter namn och visas text till något meningsfullt , när du har arrangerat dem på skärmen . Till exempel , om du har en knapp i formuläret som kommer att beräkna , vill du att säga " Beräkna "snarare än " Button1 " ( standard ) . För att göra dessa ändringar använder fönstret Egenskaper , som är typiskt i det nedre högra hörnet av skärmen . Enkelklicka på den komponent som du vill ändra , och rulla sedan nedåt i fönstret Egenskaper tills du hittar namnet egendom , och ändra den till ett meningsfullt namn ( CalculateButton ) . Bläddra sedan ner tills du hittar den egenskapen Text och ändra det till "Beräkna " . Du kan göra detta för alla komponenter i formuläret . Detta kommer att bli mycket viktigt när du börjar koda .
  5 .
  Dubbelklicka på en komponent att skriva kod som du vill köra . Koden kommer att öppnas för dig , med markören på raden efter den första raden i din knapp på sub förfarande . Nu kan du börja koda enligt språkreglerna i Visual Basic . Lyckligtvis kommer Intellisense hjälpa dig med det . Som du börjar knappa erbjuder Intellisense alternativ för att fylla ut resten av raden . Detta gör det mycket enklare och snabbare att bygga kod uttalanden .
  6 .
  Klicka på Felsök -menyn objektet överst på skärmen när du har dina uttalanden kodas och klicka på Starta felsökning . Detta kommer att ta din ansökan för dig att testa . Visual Basic erbjuder flera tester lägen, inklusive insteg , som gör att du kan gå genom ett uttalande i taget. Det är här du reda på vad som fungerar och inte .
   

  2 3 4 6 8


Previous:nothing Next:fråga sql tutorial

Relaterade artiklar


 • hur man gör en java spel som runescape
 • spelutveckling för barn
 • hur man ringer lagrade procedurer i Visual Basic
 • hur man gör ett spel maffia flash
 • listan över funktioner i Visual Basic
 • datakunskap för nybörjare
 • vad är meningen med en prolog programmeringsspråk
 • hur man skapar dra ner rutorna
 • hur du lägger till XML version 1.0 -kodning
 • hur man programmerar mobiltelefoner med Java-programmering