Dator > hur man raderar en USB-enhet

 • hur man raderar en USB-enhet


 • Det finns flera sätt att radera en USB-enhet. Du kan öppna enheten på skrivbordet och dra filerna till papperskorgen för en snabb men ersättningsgilla radering av dina filer. Formatera USB-enheten gör raderade filer mindre ersättningsgilla. Radera och sedan upprepade gånger skriva och radera USB-enheten är den säkraste metoden för att radera din USB-enhet

  Du behöver:.
  PC eller Mac-dator
  . USB-enhet.


  1.
  Anslut din USB-enhet i datorn och öppna enheten på skrivbordet. Det fönster som öppnas visar dina mappar. På en Mac, koppla in enheten och klicka sedan på den vita USB-ikonen på skrivbordet för att öppna enheten. På en dator, om enheten inte öppnas automatiskt, sök efter den enhet under "Den här datorn" och klicka på ikonen öppna den. Klicka på "Verktyg"-menyn i det öppna enheten fönstret. Klicka på "Mappalternativ" och sedan "Visa". Kontrollera att rutan "Visa dolda filer och mappar" är markerad, klicka på "OK". Gå nu till menyn "Redigera" och klicka på "Markera alla. " Detta kommer att markera alla filer och mappar i enheten. Att ta bort filerna och foldes, antingen trycka "Delete" på tangentbordet eller gå till "Arkiv"-menyn och klicka på "Ta bort". Radera filer och mappar genom att helt enkelt "ta bort" dem inte riktigt radera filerna, det raderar taggar som varnar datorn inte att skriva i utrymmen där filerna finns på USB-enheten. Olika leverantörer leverans programvara som kan söka och återvinna "raderade" filer tills de skrivs över.
  2.
  Formatera USB-enheten. När du har tagit bort filer och mappar på din dator gå till "Den här datorn. "Högerklicka på ikonen för din USB-enhet. Klicka på" Format ". Välj formateringsalternativ från de val och klicka sedan på" Start ". Du får en varning om att formateringen kommer att radera all data. Klicka på" OK "och USB-enhet kommer att formateras. Formatering din disk är ett säkrare sätt att ta bort filer, men filerna finns kvar (även dolda) och kan återvinnas av vissa program tills filerna skrivs över.
  3.

  Skriv över USB-enheten. Du kan köpa program som kommer att skriva över din USB-enhet med "vitt brus" eller meningslöst mönster av alla nollor eller sådana. Dessa brukar kallas "tvätta" eller "wipe" program. Denna åtgärd kommer att permanent förstöra alla tidigare data på enheten. Ett billigare alternativ är att kopiera en stor videofil (som inte har någon känslig information i den) på USB-enheten. Kopiera filen till USB-enheten tills enheten är full. Radera och upprepar steg 1, 2 och 3. Mac-användare bör använda "Säker tömning av papperskorgen" för att radera och skriva över filer och mappar.
  4.
  Metoder som inte fungerar är "degaussing" med ett hushåll magnet. Detta är inte en tillförlitlig metod för att förstöra data på en USB-enhet och kan även göra enheten oanvändbar. Fysisk förstörelse av USB-enheten förstör inte uppgifterna om stycken eller delar av minneskrets.

  Tips och varningar


 • Vissa USB-enheter har skrivskydd switchar som skall fastställas så att du kan skriva över enheten. Andra enheter är skyddade av administratörens privilegier. Kontrollera att du har rätt tillgång till hela innehållet på enheten för säkert radera alla data på enheten.

Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:hur du ansluter flera bildskärmar till min dator

Relaterade artiklar


 • hur ta reda på vad min pc makt watt är
 • hur man installerar en USB-skrivare med vista
 • hur du tar bort partitioner från minnen
 • hur man bygger ett sammansatt video till VGA omvandlare
 • hur ta reda på mitt moderkort socket
 • trygghetssystemen för en PC
 • hur du ansluter en Dell till en Emerson hdtv
 • hur man raderar en bärbar Windows minnet helt
 • datorskärm hjälp
 • Hur konvertera MS Excel till mysql med php