Dator > datorskärm hjälp

 • datorskärm hjälp


 • Oavsett om du använder en gammal skärm stil CRT eller en nyare lätt platt bildskärm är det viktigt att veta hur man felsöker skärmen när något går fel. Både CRT och platta skärmar är benägna att ett antal problem, och att veta hur man skall lösa alla dessa frågor kommer att hjälpa dig att få ut det mesta av monitorer du köper. Ofta ett problem kan lösas för bara ett par dollar-förvisso billigare än att kasta skärmen bort och köpa en ny

  Du behöver:
  batterier.
  Skyddsplasten.
  Stadig låda.
  Kartong.
  Dämpning.

  Testa Kabel

  En av de mest ofta förbisedd felpunkter för bildskärmar är bildskärmen själva kabeln. Många människor inser inte det, men dessa kablar kan-och göra-gå illa. Om bildskärmskabeln är komprimerad, ledningarna inne kan striden och bli skadade. När dessa kablar skadas signalen kan bli förvrängd, och i vissa fall signalen inte kommer att gå igenom alls.

  Om du har tillgång till en annan bildskärm kabel du kan byta dessa kablar för att testa dem. Du kan också testa kabeln genom att ansluta en annan bildskärm till samma dator. Om du får bra video från en bildskärm, men inte ett nytt försök att byta skärmen kablar. Om du inte har tillgång till en annan bildskärm eller kabel så kan du bara köpa en ny kabel -. Dessa kablar i allmänhet kan köpas för runt $ 10

  Gör en självtest

  De flesta bildskärmar har en inbyggd själv test som kan köras från menyn på sidan av skärmen. För att köra som självtest, ta ur alla kablar från baksidan av datorn, både den analoga VGA-kabel och den digitala DVI-kabel. Den analoga övervaka porten på baksidan av datorn kommer att vara nästan kvadratisk och förmodligen blå, medan den digitala anslutningen kommer att vara större, rektangulär och förmodligen vit i färgen. Lossa kablarna och trycka på menyknappen på skärmen för att hitta självtestet förfaranden.

  Suddig bild

  om displayen på din skärm är suddig eller oklar, är det första du ska göra tryck på automatisk justering knappen på monitorn. Detta gör att bildskärmen att automatiskt upptäcka visa och justera färgerna därefter. Om bilden är fortfarande suddig prova att ta bort alla kablar monitor förlängning du kan ha på plats-Dessa utökningar kan orsaka att signalen blir förvrängda. Om det inte finns någon förlängningskabel på plats prova att ta bort och reseating bildskärmskablarna-både den analoga och den digitala kabeln om tillämpligt. Om kabeln är löst bilden kan bli suddig och förvrängd. Om detta inte hjälper, kan kabel måste bytas ut.


Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:Hur konvertera dina AVI-filer till mp4 gratis på din Mac

Relaterade artiklar


 • ersättning alternativ för en dators ljudkort
 • hur man använder en iMac som en andra skärm
 • hur man hittar en Dell aktivitetsloggen
 • datorskärm hjälp
 • vad är en quad-core processor?
 • hur man rengör Mac fontcachen
 • hur man använder kameran på ett CN3 bärbar dator
 • hur man kan spara Excel-filer i Visual Basic 6
 • hur man sätter på My Space bar rygg på min Acer laptop
 • hur man kan förbättra bärbara Dell-datorer