Dator > hur man utöka minnet på en mini mac

 • hur man utöka minnet på en mini mac


 • Mac Mini är Apples mest prisvärda stationära dator. Genom att öka mängden minne som datorn har, är det möjligt att förbättra hastighet som kör Mac mini. Datorminne kallas RAM. En Mac Mini kommer med en viss mängd RAM-minne i form av en eller två RAM-moduler som hålls i en eller två kortplatser. Dessa moduler kan ersättas av RAM-modul med mer minne. Datormodellen fastställer den maximala mängden RAM-minne som kan installeras

  Du behöver:.
  Mac Mini.
  Plast spackelspade.
  Skruvmejsel, standardstorlek.
  Magnetisk Phillips skruvmejsel, liten storlek.
  RAM-modul (er).
  Plast maträtt.
  Statisk handled vakt.


  1.
  Stäng av datorn och koppla bort kablar som är anslutna till den. Lägg den sida datorn nerifrån och upp på en ren arbetsyta. Sätt på den statiska handleden vakt.
  2.
  Skilj datorn från fallet noga. Basen i datorn är omgiven på alla fyra sidorna av fallet. Sätt plast spackel in i sömmen där ärendet möter basen och försiktigt bända uppåt, går hela vägen runt. Små flikarna på insidan håller fallet på plats, och flytta dem inåt kommer gratis fallet. Vänd datorn så att basen är på arbetsytan.
  3.
  Bort de fyra skruvarna som håller ramen på datorn tillsammans. Dessa skruvar sitter på toppen av den stora metallbiten du avslöjas när du tog bort ärendet. Placera skruvarna i plast skålen när de tas bort. För att komma åt en av skruvarna måste du ta bort flygplatsen antennen. Tryck in de två svarta flikar och uppåt hiss.
  4.
  Koppla den lilla svarta kabeln som går in i styrelsen vid foten av datorn försiktigt. Om du har problem att få ut det, försöka använda skruvmejsel för att bända ut det.
  5.
  Lyft upp den övre delen av datorn bort från basen. Kablar på ena sidan av datorn vara ansluten. Håll dessa kablar anslutna som du bläddrar fram över och vila den på en bok eller bunt tidningar.
  6.
  Ta bort den befintliga RAM genom att dra i metall gångjärn från moduler och skjuta ut den.
  7.
  Sätt i det nya RAM genom att snäppa ner i metallen gångjärnen.
  8.
  Sätt på datorn igen och lämnar ärendet off. Se till att ingen av de inre kablarna har lossnat medan du arbetade med att kontrollera var och en av dem. Anslut den svarta kabeln du unplugged. Du ska känna att det snäpper på plats. En av de skruvar du tog bort är längre än de andra. Om du söker på datorn med den gula etiketten mot dig, går den långa skruven i övre högra hörnet.

  Test Memory


  1.
  Testa datorn för att se att allt fungerar och RAM är korrekt installerad. Det är viktigt att göra detta innan du sätter målet på grund av upprepade försök att ta bort målet ökar sannolikheten för skador på din dator. Anslut datorn till bildskärm, tangentbord och mus och slå på och håller ner "P", "R", "Option" och "Command". Fortsätt att hålla ner dem tills start ringklockan har gått ut tre gånger. Detta kallas vittjning PRAM och bör göras helst ny hårdvara har lagts till en Mac.
  2.
  Släpp tangenterna och låta datorn att starta. Gå till "Apple> Om den här datorn" och bekräfta att minnet uppgraderingen har registrerat.
  3.
  Stäng av datorn och ta bort alla kablar. Skjut datorn tillbaka in i fallet, vilket gör att sidorna snäpper på plats.

  Tips och varningar


 • Det är möjligt att skrapa det gäller din Mac Mini när du försöker ta bort den. Om detta inte är acceptabelt, rekommenderas det att du har minnet installeras av en professionell tekniker.
 • tålamod och en lätt beröring är avgörande för att framgångsrikt arbeta med elektronik. Aldrig urholka eller kraft någonting och inte röra delar av enheten i onödan.

Previous:hur kopiera Microsoft Office till en ny hårddisk Next:hur du ansluter en Dell till en Emerson hdtv

Relaterade artiklar


 • hur du kan visa video från en capture-kort
 • hur man kan spara Excel-filer i Visual Basic 6
 • hur man fixar ett papper fastnat i en Epson PictureMate
 • hur du installerar en ny drivrutin för min Dell laptop skärm
 • CD-fodralet fakta
 • hur du låser en IBM Thinkpad
 • hur man raderar en hårddisk med XP installerat
 • hur du återvinner en skrivarpatron
 • hur man byter strömförsörjningen i en Dell XPS 410
 • hur man kan jämföra Intel-processorer