Dator > hur man uppgraderar en iMac att en SuperDrive

 • hur man uppgraderar en iMac att en SuperDrive


 • IMac var avsedd att vara den perfekta "allt i ett" dator med bildskärmen och datorns komponenter kan kombineras till en enda lätt bärbar enhet. Som sagt, iMac är det ändå möjligt att uppgraderas. En sådan uppgradering är att den enda enheten, på framsidan av enheten och ersätta den med en nyare Apple SuperDrive att dra full nytta av SuperDrive CD-och DVD-kapacitet. Uppgradera SuperDrive är en relativt enkel process, som kräver cirka 45 minuter att fylla

  Du behöver:
  Phillips-skruvmejsel.
  Skruvmejsel.
  Pincett.
  SuperDrive firmware uppdatering.


  1.
  Koppla iMac och låta dess komponenter svalna i fem minuter eller längre. Vänd datorn så att den om på sin skärm med botten mot dig och skruva loss de två fästskruvarna i närheten av montern.
  2.
  Använd din skruvmejsel för att bända upp ventilen locket på baksidan av iMac att exponera VGA-porten. Skruva loss de två yttersta skruvarna på fallet kring VGA-port, sedan försiktigt bort undersidan av datorn genom att dra ut och ned. Ett knakande ljud kan höras som fronten klippen release.
  3.
  Flytta iMac så att det är på sin topp med bildskärmen vänd bort från dig. Bort de sex skruvarna som håller värmeskölden på plats, sedan försiktigt bort värmeskölden (du kan behöva vicka värmeskölden som du tar bort den. ) Ställ den åt sidan.
  4.
  Ta bort Airport-kort om din iMac har en att dra loss antennen och sedan lyfta på sidorna medan du sprider flikarna som håller den på plats. Du bör också ta av iMac minne moduler och ställa in både dem och Airport-kortet i en ren och torr plats som är fri från statisk elektricitet.
  5.
  Koppla bort kablarna som är anslutna till hårddisken och den nuvarande optiska enheten en i taget, se till att inte skada sina anslutningar i processen. Ta bort de fyra skruvarna som håller enheten monteras på plats.
  6.
  Ta ut enheten monteras genom att lyfta uppåt och bort från framsidan av iMac. Skruva loss de fyra skruvarna som håller den optiska enheten på plats, ta sedan bort den från fästet genom att skjuta tillbaka den och lyfta ut den ur sitt fäste klipp.
  7.
  Lossa skruvarna både fästet på undersidan av den optiska enheten på plats liksom adaptern på baksidan av enheten. Ställ in konsolen och adaptern åt sidan.
  8.
  Använd din pincett för att ändra jumper på hårddisken från "Master" position till "Slave" som anges på den hårda enhetens etikett eller information från enhetens tillverkare.
  9.
  Anslut adaptern styrelse och fästet som du tog bort från den gamla optiska enheten till den nya SuperDrive, med skruvarna som medföljer SuperDrive för att ansluta adaptern. Sätt SuperDrive i enheten montera och skruva det på plats.
  10.
  Sätt in enheten monteras tillbaka till sin plats och skruva det på plats. Anslut ström-och datakablar till hårddisken och koppla den gamla optiska enheten är el-och datakablar till SuperDrive.
  11.
  Sätt in AirPort-kort och minne i sina respektive anslutningar, vilket gör Se till att de är helt isatt. Tillbaka värmeskölden försiktigt, skruva fast den på plats.
  12.
  Sätt tillbaka den nedre delen av iMac fallet, skruva alla skruvar på plats. Byt ventilskydd över VGA-port.
  13.
  Placera iMac rightside upp igen och kopplar in den Starta datorn och använd sedan Apple Systeminformation för att kontrollera att de nya SuperDrive har erkänts av operativsystemet.
  14.
  installera programvara som följde med SuperDrive liksom den senaste uppdateringen från Apple.

  Tips och varningar


 • När värmeskölden har tagits bort, se till att inte släppa skruvarna i iMac när du tar bort dem eftersom de kan skada känsliga interna komponenter.

Previous:hur du ansluter en IDE till SATA Next:hur man superclock ett grafikkort

Relaterade artiklar


 • ominstallation av Windows på en Compaq skrivbord
 • hur man installerar en ELTRON termoskrivare
 • hur man byter dell laptop inbyggda högtalare
 • hur man installerar ett PCI standard RAM controller
 • hur du ansluter en IDE till SATA
 • hur man bifoga en Mac mini till en gammal mac skärm och tangentbord
 • hur man byter en notebook tangentbord
 • hur man hittar IP-adressen till en Dell Dimension 3000
 • Hur konvertera hårddiskar till NTFS från FAT32
 • ansluter DVI-eller VGA