Dator > hur man superclock ett grafikkort

 • hur man superclock ett grafikkort


 • Grafikkort har sina processorer och minneskretsar inställd på en vanlig intern nuvarande hastighet av tillverkaren. Denna hastighet är en standardinställning som vanligtvis är lägre än den verkliga hastigheten att komponenterna kan köra på, och används eftersom den verkliga toppfarten för grafikkort komponenter varierar från en uppsättning marker till nästa. Det är möjligt att öka det nuvarande hastighet (även känd som "klockan") för både grafikprocessorn och minnet på ett grafikkort, processen för att göra det är känt som "superclocking" eller "överklockning. "Det bör bara ta några minuter att överklocka ett grafikkort, och den enda del som du behöver för förfarandet är ett program som kallas en tuner för att göra justeringar till kortets interna BIOS

  Du behöver:.
  Grafikkort tuner (RivaTuner för NVIDIA grafikkort Catalyst drivrutin svit för ATI-grafikkort).
  Grafikkort BIOS editor (NiBiTor för NVIDIA grafikkort Catalyst drivrutin svit för ATI-grafikkort).
  Grafikkort firmware blinkande verktyget (NVFlash på NVIDIA-grafikkort, som inte behövs för ATI-grafikkort).


  1.
  Installera och starta tunern för ditt grafikkort. Om du har ett ATI-grafikkort, kommer radion att installeras när du installerar drivrutinerna som en del av Catalyst programsvit, klicka på "Overdrive" fliken för att hitta den
  2
  <. . br> Justera "klockfrekvens" värde uppåt med små steg, som lämnar "Memory Clock" inställningar på standard för nu. Efter varje justering, tillämpa inställningarna och leta efter tecken på instabilitet såsom udda färger, flimmer eller svårighet att visa grafik.
  3.
  fortsätta justera klockfrekvens värde tills du når en punkt av instabilitet, varefter du bör sänka värdet till föregående stabilt värde.
  4.
  Justera
  "shader clock" värde på samma sätt som du använde för att justera klockfrekvens om du försöker superclock ett NVIDIA grafikkort i GeForce 8-serien eller senare. Om du har ett ATI grafikkort eller en äldre nvidia kort, kommer du inte att justera ett värde shader klocka.
  5.
  Igång med att ändra värdet minnet klockan snart klockfrekvens (och shader klocka, har i förekommande fall) justerats för att hitta den högsta stabila klockan värden. Fortsätt att justera värdet på samma sätt som du ändrade tidigare värden.
  6.
  Öppna ett spel eller andra grafikintensiva mjukvara och leta efter möjliga tecken på instabilitet. Se upp för kraschar, fel-renderade bilder och andra tecken på att ditt grafikkort inte fungerar på de inställningar du har etablerat. Justera de olika klockinställningarna om så behövs tills du är säker att grafikkortet är stabil vid de hastigheter som du ställt in.
  7.
  Starta BIOS redaktör för ditt grafikkort (NiBiTor på NVIDIA kort, eller Auto-Tune inslag i ATI Catalyst "Overdrive" komponent. )
  8.
  Tillbaka upp den nuvarande BIOS-filen med hjälp av BIOS editor för ditt grafikkort i fall det måste återställas senare. Detta kan göras genom att gå till menyn "Verktyg" och välja "Läs" och sedan "läsa in fil" i NiBiTor. (ATI-kort med Auto-Tune behöver inte tillbaka in BIOS på detta sätt, eftersom de kommer att överklockas på förar-nivå. )
  9.
  Ange klockfrekvens inställningar som du hittade tidigare för att vara stabila i din BIOS editor, eller tillåta Auto-Tune att upptäcka inställningar för dig. Dubbelkolla inställningarna som du har angett att se till att de är korrekta.
  10.
  Spara de nya inställningarna under ett annat namn än den ursprungliga BIOS. Denna fil bör sparas på ett portabelt medium som en bootbar USB-enhet eller diskett tillsammans med NVFlash verktyget.
  Elva.
  Starta om datorn. Tryck på lämplig knapp på din första BIOS startskärm för att öppna startmenyn och välj sedan den enhet som ditt BIOS uppdatering fil sparas.
  12.
  Typ "nvflash -4 -5 -6 filnamn. ROM "på kommandoraden (utan citattecken), som ersätter" filnamn "del med namnet på din BIOS-uppdateringsfilen. Vänta på att BIOS-uppdatering för att slutföra, starta sedan om datorn när du ombeds om det inte startar automatiskt.

  tips och varningar


 • När du sparar kopior av din BIOS eller din BIOS-uppdatering, se till att filnamnet är längre än åtta tecken långt utan mellanslag eller specialtecken . Dessa två kopior bör märkas så att det är lätt att avgöra vilket är den backup och som är uppdateringen.
 • Stäng inte av datorn när du uppdaterar BIOS på ditt grafikkort, eftersom detta kan resultera i att kortet inte fungerar korrekt.

Previous:hur du ansluter en IDE till SATA Next:Hur uppgraderar jag min Macintosh processor?

Relaterade artiklar


 • hur man använder en Toshiba A75
 • hur man byter papper i en bror laserskrivare
 • hur man raderar en begagnad dator
 • hur man hämtar ett lösenord på en delad dator
 • 32 bit vs 64-bitars CPU
 • Hur du donerar alla typer av skrivare patron till en välgörenhetsorganisation
 • det bästa sättet för att fjärrstyra makten till en bärbar dator
 • hur man byter en Compaq Presario V6000 LCD-skärm
 • lista med 15GB minne bärbara datorer
 • hur man byter ut huvudet på en Canon S900